Sunday, December 28, 2014

Руйнуємо 10 міфів про пошук роботи

Існує безліч помилок про пошук роботи. Деякі з них колись були правдою, але вже застаріли, інші спочатку були помилкові. Давайте розглянемо 10 найбільш поширених міфів.
1. Моє резюме повинно поміститися на одній сторінці

Це не так. Якщо ви знаходитесь на зорі своєї кар'єри, і у вас малий досвід роботи, ймовірно, вийде вмістити все резюме на одну сторінку. В іншому випадку, ваш досвід і досягнення набагато важливіша за кількість сторінок в резюме. Тому не варто намагатися стискати його до мінімальних розмірів.

Рекрутери зазвичай в перший раз швидко переглядають резюме і відбирають найбільш привабливі, щоб потім вивчити їх більш ретельніше. Тому варто вказувати всю необхідну інформацію, яка допоможе вам роздобути посаду.
2. Зараз ніде немає роботи

На ринку праці завжди набагато більше можливостей, ніж вам здається. Вакансії на сайтах з працевлаштування та в газетах - це не всі існуючі можливості. Рекрутери також здійснюють пошук кандидатів через власні бази резюме, корпоративні сайти, соціальні медіа, рекрутингові агентства та особисті контакти. На Сайт завжди є в наявності більше 40 тис. Відкритих вакансій, і щодня роботодавці дивляться понад 30 тис. Резюме.

Як ви можете використовувати ці можливості? Зробіть собі представницьку сторінку в соціальних медіа, дайте знати родичам, друзям і знайомим, що ви шукайте роботу і регулярно оновлюйте своє резюме на Сайт або інших сайтах з працевлаштування. Ніколи не знаєш звідки може надійти пропозиція.
3. Є періоди, коли пошук роботи буде лише марною тратою часу

Багато хто вважає, що існують сезонні періоди, коли найм персоналу зупиняється - наприклад, літо або новорічні свята. Але кадрові перестановки в компаніях відбуваються постійно - люди йдуть, їх звільняють або переводять на інші посади. Всі ці вакансії повинні бути закриті. Існує багато причин, за якими пошук співробітників не зупиняється. Користуйтеся цими періодами, поки інші кандидати шукають, на їхню думку, більш відповідний час.
4. Чим більшій кількості роботодавців я відправлю резюме, тим вище мої шанси отримати роботу

На жаль, найчастіше це не так. Досвідчені рекрутери можуть дізнатися про це, і їм це не сподобається. Роботодавці люблять кандидатів, які точно знають в яку компанію вони хочуть, на яку конкретну посаду і знають чому. Це той випадок, коли якість важливіша за кількість.
5. Якщо протягом декількох днів мені не відповіли, то роботу я точно не отримаю

Прийом на роботу є складним процесом і займає набагато більше часу, ніж вам може здатися. Список кандидатів може затверджуватися в кілька етапів, відповідальна людина може бути у відпустці, і ще можлива сила-силенна інших причин. Ви можете отримати запрошення на співбесіду або його результати через пару тижнів, а іноді навіть через місяць.
6. Я повинен дзвонити роботодавцю, щоб про мене не забули

Може здатися, що якщо ви будете періодично дзвонити роботодавцю і дізнаватися взяли по вам рішення, отримали вони ваше резюме чи ні, то процес прискориться, і ви будете виглядати дуже зацікавленим.

Це було актуальним, коли резюме відправлялися звичайною поштою або кур'єром. Зараз же в часи Інтернету на вакансію можуть відправлятися сотні резюме. Уявіть, що станеться, якщо кожен кандидат буде дзвонити з уточненнями.

Також немає сенсу дзвонити в компанії з великою кількістю співробітників, так як людина, що відповів на дзвінок, навіть не буде знати хто ви. І якщо ви потрапите на співробітника, який читав ваше резюме і пам'ятає ваше ім'я, він все одно не зможе дати відповідь раніше, ніж він у нього буде. Швидше за все, ви будете виглядати відчайдушним, а не зацікавленим і викличете у рекрутера лише роздратування.
7. Те, як я веду себе в Інтернеті - це моє особисте життя, і вона ніяк не пов'язана з професійною

Багато роботодавців перевіряють сторіночки кандидатів у соціальних мережах, перш ніж найняти їх. Вони хочуть оцінити ваші навички спілкування, дізнатися чи не розходиться інформація про вас з тим, що ви написали в резюме, і на скільки ви вмієте підтримувати особистий бренд.

Ви можете використовувати налаштування конфіденційності ваших облікових записів, але не слід приховувати абсолютно все. Це може бути поганим знаком в очах роботодавця. Просто враховуйте, що Інтернет - це публічне місце, і все, що ви говорите і робите знаходиться у вільному доступі.
8. Хтось дасть мені шанс

Бізнес роботодавців не полягає в наданні шансів. Їм потрібні люди, які будуть справлятися з покладеними на них обов'язками. І ваше завдання, як кандидата - продемонструвати, що ви саме той, хто їм потрібен.
9. Роботу отримає найбільш кваліфікований кандидат

Насправді, зазвичай беруть кандидата, який краще підходить на посаду. HR-менеджери намагаються створювати ефективні команди, і на це впливає безліч чинників. Якщо людина не здатна знайти спільну мову з колективом, то неважливо на скільки він геніальний, продуктивність знизиться.

Будьте впевнені в собі, оптимістичні і доброзичливі. Спробуйте налагодити контакт з інтерв'юером. Співбесіда - НЕ допит, нехай це буде приємна бесіда.
10. Вони збережуть моє резюме для наступної вакансії

При відмові роботодавці часто говорять, що відкладуть ваше резюме і, коли у них відкриється ще одна вакансія, розглянуть його першим. Звучить це добре, але часто так не буває. І коли вони знову будуть набирати персонал, то почнуть все з чистого аркуша. Тому не варто чекати і сподіватися. Шукайте нові можливості.

Сподіваємося, що ці міфи і помилки захистять вас від помилок і допоможуть швидше влаштуватися на бажану роботу.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru