Monday, December 22, 2014

7 способів зробити резюме непрофесійним

Резюме - перший етап знайомства роботодавця з вами. Воно дозволить скласти про вас перше враження. Дізнайтеся 7 способів зіпсувати це враження, щоб цього не допустити.
1. Смішний / милий / спільний адресу електронної пошти

Завести адресу електронної пошти абсолютно безкоштовно. Необов'язково для пошуку роботи і листування з роботодавцем використовувати особисту пошту, якщо її адресу не дуже представницький. Також деякі використовують один поштову скриньку спільно - це теж непрофесійно справлять негативне враження на роботодавця. Краще всього використовувати ваші ім'я, прізвище або ініціали. Наприклад ivan.ivanov@example.com, d.sidorov@example.com, petrenko_v@example.com і т.п. Існує безліч сервісів для реєстрації електронної пошти, тому ви можете вибрати той, де бажане ім'я не зайнято.
2. Помилки та друкарські помилки

Допустити орфографічні або пунктуаційні помилки можна, як через незнання, так і через неуважність. Чи варто говорити, що виглядає це дуже непрофесійно. Неодноразово прочитайте своє резюме, використовуйте програми для перевірки текстів, дайте друзям і знайомим його на перевірку, а краще зробіть все з перерахованого.
3. Форматування тексту

Ваше резюме повинне бути приємним на вигляд, зручним для читання і сприйняття. Не варто викладати інформацію сумбурно, все має бути добре структуроване. Використовуйте нумеровані і маркіровані списки, заголовки, відступи. Це покаже вашу акуратність і увага до деталей.
4. Непідходяща фотографія

Фотографія в купальному костюмі точно не видасть в вас професіонала, якщо тільки ви не модель для демонстрації купальних костюмів. Фотографія в резюме повинна відповідати очікуваної посади або ж просто повинна виглядати охайно і привітно. Докладніше можна прочитати в статті « Як повинна виглядати фотографія в резюме ».
5. Ледачі «т.д.» і «тощо»

Не варто використовувати ці скорочення в резюме. Це може свідчити про вашу ліні, а якщо ви лінуєтеся при написанні резюме, то чого чекати на роботі? Краще повністю перераховувати свої навички та досягнення. Також не варто використовувати фрази «теж саме, що і в попередньому пункті», «дивіться вище» і подібні. Якщо на кількох попередніх місцях роботи у вас були схожі обов'язки, постарайтеся перефразувати їх або об'єднати, але по кожному пункту уточніть індивідуальні досягнення і успіхи.
6. Незрозумілі абревіатури

У вашому резюме все повинно бути гранично ясно. Не використовуйте абревіатури, значення яких не завжди відомі, а краще не використовуйте зовсім.
7. Недійсні контакти

Не давайте контактну інформацію, яка вже не актуальна. Переконайтеся, що телефон вашої колишньої роботи доступний. Якщо це не так, то краще його не давати. Навряд чи про вас подумають добре, якщо зателефонувавши за таким номером, він виявиться непрацюючим або буде вести зовсім до іншого адресата. Тому перед тим, як відправляти резюме на вакансію, переконайтеся в актуальності всіх контактних даних.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru