Wednesday, December 24, 2014

Складні ситуації при пошуку роботи: як зробити правильний вибір?

Якби пошук роботи був рівнянням, то виглядало б вона так: відіслати резюме на вакансію + потрапити на співбесіду + справити враження на інтерв'юера = отримати роботу. Але все проходить не так гладко.

Бувають такі ситуації, вийти з яких непросто. Давайте розглянемо деякі з них і шляхи їх вирішення.
Ситуація №1

Ви отримуєте приваблива пропозиція роботи, але не від компанії, в якій дуже хотіли працювати. Співбесіда в бажаної компанії пройшло нещодавно, і з тих пір ви так і не отримали відповіді. Що ж робити? Прийняти привабливу пропозицію або чекати відповідь від «компанії мрії»?
Рішення

Незалежно від того, отримали ви відповідь від бажаної компанії чи ні, якщо ви не відчуваєте інтерес працювати в другій «запасний» компанії - відмовтеся. Зробіть це ввічливо і не затягуйте, нехай компанія продовжує шукати кандидатів.

Однак, якщо ви цілком уявляєте себе в «запасний» компанії, подумайте над перевагами «компанії мрії» - можливо вони не такі вже й великі. Може виявитися, що відхилити привабливу пропозицію в обмін на відоме ім'я компанії - погана ідея.

Все ще не впевнені яке рішення прийняти? Тоді зв'яжіться з менеджером з персоналу в предпочитаемой компанії і уточніть всі питання, які змушують вас сумніватися. Якщо вони все ще розглядають вашу кандидатуру, скажіть, що їх компанія знаходиться у вас в пріоритеті, але є інша пропозиція і вам потрібно прийняти рішення якомога швидше.

Якщо компанія дійсно хоче найняти вас, це змусить її поквапитися. Якщо її все ще терзають сумніви, то все ж краще вибрати компанію, яка дійсно зацікавлена вами.
Ситуація №2

Ви прийняли пропозицію роботи, але пізніше з'ясували, що зарплата, на яку ви погодилися, нижче середньої в цій сфері. Пізно чи вже її обговорювати?
Рішення

Звичайно, важко обговорювати подібне вже після прийняття пропозиції. Однак, якщо ви точно з'ясували, в якому розмірі оплачується праця на аналогічних посадах у вашому регіоні, можна конструктивно це обговорити.

Реакція представника компанії може багато чого розповісти про саму компанію. Гарна компанія обов'язково вживе заходів, щоб ви не відчували себе недооціненим.

Не надто тисніть на роботодавця, якщо не хочете починати нову роботу в натягнутих відносинах. Якщо компанія не може або не хоче підвищувати вашу ставку, оцініть перспективи, які вас чекають і можливі бонуси у вигляді премій чи пільг.

Також ви можете обговорити можливість підвищення зарплати через, скажімо, 6 місяців, довівши, що ви цього заслуговуєте. У випадку, якщо ви проявите себе, як хороший співробітник і справите позитивне враження.

Незалежно від того, як ви впораєтеся з цією ситуацією, надалі ретельніше вивчайте пропозиції про роботу.
Ситуація №3

Вас запросили на повторну співбесіду, щоб більш тісно поспілкуватися з командою, в якій ви будете працювати. Після чого ви зрозуміли, що вжитися в колектив і комфортно працювати буде складно. Чи варто відмовитися від пропозиції?
Рішення

При оцінці корпоративної обстановки довіряти своїй інтуїції цілком логічно. Налагодження зв'язків і часте взаємодія зі співробітниками буде дуже сильно впливати на продуктивність.

Однак, для прийняття рішення варто краще вивчити це питання. Постарайтеся більш тісно поспілкуватися з кимось із співробітників. Також ви можете уточнити деякі питання у менеджера з персоналу. Наприклад, можна попросити його розповісти про корпоративну культуру або про те, що йому найбільше подобається в роботі в цій компанії.

Додаткова інформація, яку ви зберете, допоможе краще зрозуміти, як вам вдасться вжитися в колектив.


Це лише кілька прикладів складних ситуацій, з якими ви можете зіткнутися при пошуку роботи. Просто майте на увазі, що найважливішою змінною в рівнянні з пошуку є ви самі. І тільки ви визначаєте свій шлях.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru