Tuesday, December 23, 2014

Як знайти роботу, якщо вам за 40

Останнім часом склався стереотип: людина, що переступила сорокарічний рубіж, вже не може працювати в повну силу. Але одночасно з цим роботодавці стикаються з браком людей з великим досвідом роботи. Так що ж важливіше: досвід чи вік?

У більш старших кандидатів усталений сімейний побут і дорослі діти, ніщо не відволікає їх від роботи, вони мотивовані тільки на заробіток, у них багатющий досвід роботи, і їм не важливий стрімкий кар'єрний ріст. Але багато роботодавців бояться, що людина в більш старшому віці не зможе швидко самонавчатися, реагувати на нові способи ведення бізнесу та бути мобільним. Велика кількість здобувачів відзначають, що знайти роботу в такому віці дуже складно. Сайт підготував поради з працевлаштування, якщо вам за 40.
Профільне резюме

У такому віці у вас напевно є дуже багатий досвід і, ймовірно, не в одній сфері діяльності. Тому для кожної вакансії слід персоналізувати резюме в залежності від діяльності компанії. Робіть акцент на своєму досвіді і конкретних досягненнях, які мають безпосереднє відношення до функціональних обов'язків бажаної посади. Досвід - ваш головний козир, який говорить про те, що ви з професіоналізмом і легкістю будете виконувати свої обов'язки.

Якщо ви, наприклад, працювали в ЗМІ, то складіть портфоліо, яке максимально відповідає тематиці і форматом компанії. Немає ніякого сенсу перераховувати всі ваші публікації, написані за три десятиліття.
Покажіть свої плюси

Надійність, відповідальність, сумлінність - це те, що притаманне старшому поколінню співробітників, і те, що не може не привертати роботодавця. Не соромтеся на співбесідах робити акцент на ситуаціях, що демонструють ваші розвинені якості хорошого працівника. Ви готові затримуватися на роботі, ви не підведете, не забудете, що не відмовитеся від завдання, не захворієте у відповідальний момент і т. Д. - Ви пройшли довгий професійний шлях, а це дорогого коштує.
Будьте сучасніше

Слід регулярно оновлювати свої знання, відвідувати різні семінари, підвищувати кваліфікацію і бути в курсі нових способів ведення бізнесу. Зараз активно використовуються комп'ютери та Інтернет, багато наради проходять з використанням Skype, звітності здаються в електронному вигляді, тому обов'язково потрібно мати актуальні знання та навички в цій сфері.

В цей пункт також варто віднести і зовнішній вигляд. Адже, як би там не було, у нас ринок праці, тому конкурентоспроможність, у тому числі і в зовнішньому вигляді, має значення. Намагайтеся виглядати сучасніше, стежте за собою і тоді інтерв'юер не зможе сказати 40 вам або 30. А під час співбесіди забудьте скільки вам років, якщо на обличчі кандидата написано вибачення за те, що «вік не той», співрозмовнику дійсно важко абстрагуватися від цього. Ви - фахівець, і якщо будете розмовляти з цієї позиції, ніхто не згадає про вік.
Розширте пошук роботи

Основне багатство зрілих здобувачів - напрацьовані знайомства і репутація. Зв'яжіться з колишніми колегами, запросіть їх на чашку чаю. Пам'ятайте: ви йдете вперед, і ваші знайомі теж. Минають роки, хтось із них працює у великій компанії, хтось стає начальником, хтось відкриває свою справу. Якщо ваші знайомі знають вас як хорошого працівника і людини, цілком можуть допомогти з роботою.
Підіть на поступки

Якщо ви довго не можете знайти роботу, скоректуйте ваші зарплатні очікування. Не тому, що ви стоїте менше. Просто до розмови про зарплату можна повернутися пізніше, а поки важливо знайти роботу і звернути на себе увагу.


Також нагадаємо, що 5 липня 2012 Верховна Рада прийняла закон про зайнятість населення з нормою, згідно з якою забороняється в оголошеннях про вакансії зазначати обмеження за віком кандидатів. Поки що важко сказати, як швидко це відіб'ється на реальному житті, і роботодавці приберуть обмеження за віком у вакансіях. На жаль, за даними Сайт, поки що на всіх сайтах з працевлаштування більшість роботодавців і раніше встановлюють вікові рамки.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru