Monday, December 15, 2014

Як розпізнати недобросовісного роботодавця

Будь-який роботодавець може виявитися не тим, ким здається. Дуже важливо в період пошуку роботи не витрачати на недобросовісних роботодавців свої сили, нерви і, головне, час.

Кожен претендент з необережності або незнання може потрапити до недобросовісного роботодавця або навіть до шахраїв. У період пошуку роботи ми найбільш вразливі й довірливі, через що можемо витратити дорогоцінний час даремно. Сайт склав список ознак, за якими ви зможете визначити небажаних роботодавців і шахраїв, щоб не попастися на їх вудку.
Оголошення про працевлаштування

    Оголошення про вакансії розміщені на стовпах, парканах, зупинках.
    Оголошення містить розмите опис вакансії: робота в офісі, часто пропонують роботу в новому офісі в центрі міста, з паперами, з людьми.
    В оголошенні йдеться про обмежену кількість вакантних місць.
    Обіцянки неправдоподібно високого окладу.
    Вказуються низькі і розмиті вимоги до претендентів: цілеспрямованість, порядність, без досвіду роботи.
    В оголошенні немає повноцінної контактної інформації.
    Контактні номери телефоном мають код 070 або 090. Це шахрайські номери телефонів .

Якісне оголошення про вакансії повинно містити повну назву компанії, сферу діяльності, назва посади, чіткі вимоги до кандидата, його обов'язки, умови роботи, адекватну заробітну плату і повну контактну інформацію.
Зустріч, бесіда по телефону або електронною поштою з представником компанії

    Представник компанії не озвучує її назва, обмежуючись лише шаблонними виразами типу «велика», «динамічна», «швидко розвивається». Або ж дається вигадане назву.
    Не вказується сфера діяльності компанії.
    Сфера діяльності компанії дивна або незвичайна. Наприклад, поширення інформації про послуги, виробництво і збут косметики або товарів народного споживання, налагодження контактів і т.п.
    Представник компанії туманно вказує вашу майбутню посаду.
    Представник готовий розповісти про посадові обов'язки тільки на співбесіді, а не по телефону.
    Йде ухилення від питання про розмір заробітної плати чи чиниться тиск зі словами «хто ж таке обговорює при першому спілкуванні».
    На етапі розгляду вашої кандидатури просять надати копію паспорта , виславши її поштою.
    Під різними приводами просять відправити SMS-повідомлення .

Запам'ятайте, ви можете сміливо запитувати назва організації, свою посаду та обов'язки. І повинні отримати на ці питання прямі і зрозумілі відповіді. Якщо у вас є якісь підозри, то перевірте в Інтернеті інформацію про компанії, назва якої вам повідомили, та номер контактного телефону.
Зовнішні ознаки

    Місце співбесіди неохайне або підвальне приміщення, а назва компанії написано на обшарпаної табличці або надруковано на аркуші А4.
    Місце являє собою напівпорожнє неструктуроване на робочі місця простір, кількість людей в якому перевищує робочі місця. Вивіска чи табличка з назвою компанії відсутній.

Якщо ви помітите жорстку економію або вам пустять пил в очі, то робочого місця ви швидше за все не побачите.
Співбесіда

    Співбесіда дуже масове з великою кількістю кандидатів.
    Починається співбесіду з розмови про успіх і мрії.
    На співбесіді заставляються заповнювати велику кількість анкет, інших паперів і заяв, необхідності в яких ні.
    Просять заплатити деяку суму, стверджуючи, що це потрібно для оформлення документів, покупки навчальної літератури і т.п.
    Інтерв'юер обіцяє особисто вас курирувати і навчити швидко заробляти.
    Невідповідність інформації на співбесіді з раніше отриманою.

Врахуйте, що ви в будь-який момент можете встати і піти, ніхто вас ні до чого не може зобов'язувати.
І ще

Є ще ряд ознак, за якими ви можете визначити недобросовісного роботодавця:

    Роботодавець відкладає підписання трудового договору.
    Відсутність будь-яких посадових інструкцій та явного переліку ваших обов'язків.
    Вам відразу доручають складну і відповідальну задачу, яку не виконав ваш попередник.
    На вас накладають штрафи за безглузді або надумані провини.

Сайт закликає вас бути пильними, не поспішати хапатися за будь-яку можливість і робити все обдумано. Легких грошей не буває, так само як і безкоштовного сиру.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru