Friday, December 19, 2014

Не дайте себе обдурити: схеми зарплатного шахрайства

Деякі роботодавці нечесним шляхом скорочують свої витрати за рахунок співробітників. Найчастіше від цього можуть постраждати недавно найняті працівники.

Як кажуть, хто обізнаний, той озброєний. Тому Сайт розповість вам про найпоширеніші схеми шахрайства по відношенню до претендентів.
1. Не те, що очікувалося

Недобросовісний роботодавець може завищити суму зарплати в оголошенні про вакансію. Наприклад, ви знайшли оголошення, в якому на роботу запрошують секретаря, зарплата 6000 грн. Ви успішно проходите співбесіду, під час якого ніхто не згадує про розмір заробітної плати. Ви заповнюєте заяву про прийом на роботу, в якому просите прийняти вас на цю посаду із зарплатою згідно зі штатним розкладом. А після місяця роботи з'ясовується, що за штатним розкладом зарплата секретаря становить 2500 грн. На ваше запитання можуть відповісти досить просто: «В оголошенні була помилка».
2. Випробувальний термін

Ця схема схожа з першою. В оголошенні можуть вказати високу зарплату, але пізніше з'ясується, що ви працюєте на випробувальному терміні, який триває 6 місяців із зарплатою в 50% від обіцяної.
3. Разова робота

Іноді постійна робота, на яку вас прийняли, може виявитися разовою. Наприклад, невеликої компанії, яка займається укладанням кахлю, з невеликою кількістю замовлень вигідніше мати в штаті співробітників на ставкою, ніж оплачувати їхню працю за укладання квадратного метра. А так як замовлень у них небагато, то їх співробітники можуть 2 тижні працювати, а 2 відпочивати. Але в підсумку отримати зарплату тільки за 2 тижні.
4. Заслужи

Іноді роботодавець хоче, щоб новий співробітник не просто відпрацював свої гроші, а буквально «заробив» їх. Новому співробітнику дають дуже складне завдання або занадто стислі терміни. Після того, як новачок не справляється, керівництво накладає на нього штраф або не виплачує частину зарплати.


Сайт звів до мінімуму кількість недобросовісних роботодавців на сайті, постійно перевіряючи справжність даних. Але ви завжди повинні пам'ятати:

    Користуйтеся своєю інтуїцією і життєвим досвідом. Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Не кидайтеся без оглядки на високі зарплати.
    На співбесіді або з керівником обов'язково обговоріть всі умови найму. Яка частина зарплати бонусна? Яка частина зарплати фіксована? Які фактори можуть впливати на розмір вашого окладу? Навіть без злого умислу деяку інформацію можуть спотворити, якщо ви не уточніть всі нюанси.
    У заяві про прийом на роботу вказуйте точний розмір заробітної плати.
    Ставтеся з обережністю до неофіційного працевлаштування. Роботодавцю набагато складніше не виконувати свої зобов'язання, якщо ви влаштовані легально.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru