Wednesday, December 24, 2014

Що запитати у інтерв'юера

Дивно, але найпоширеніший відповідь на запитання інтерв'юера «У вас є запитання?» - Ні. Це не тільки неправильну відповідь, а й упущена можливість дізнатися важливу інформацію про компанію та посади.

Розглянемо цю ситуацію на прикладах: два кандидати на співбесіді у відділ продажів.

Перший кандидат запитує: «Розкажіть про бонуси, які пропонує ваша компанія для співробітників. Скільки днів відпустки надається на рік, і скільки я можу взяти за один раз ».

Припускаючи, що це перша співбесіда, питати про бонуси і відпустці передчасно. З подібним підходом інтерв'юер може порахувати, що ви занадто егоїстичні, а інтерес до роботи у вас мінімальний.

Другий кандидат: «Ні, я думаю, ви розповіли все, що я хотів знати. Упевнений, у мене з'явиться більше питань, якщо я отримаю посаду ».

Цей підхід занадто пасивний і також не демонструє інтерес до роботи. Не факт, що у другого кандидата з'являться питання в майбутньому, так як роботу він може не отримати.

Важливо задати питання, які допоможуть вам більше дізнатися про роботу компанії і про нюанси вашої посади. Це покаже вашу зацікавленість і кваліфікацію як спеціаліста. І, безумовно, допоможе справити приємне враження.

Хорошою відповіддю був би такий: «Так, у мене є пару запитань. З того, що ви мені розповіли можна зробити висновок, що у компанії є проблеми з утриманням старих клієнтів. Чи так це? Якщо так, то які способи вирішення цієї проблеми використовувалися? І чи працюють нові співробітники зі старими клієнтами або на перших порах займаються залученням нових? ».

Така відповідь покаже, що вам цікава робота компанії, її проблеми та шляхи їх вирішення. Ви будете виглядати зацікавленим людиною, яка розбирається в цій галузі. До того ж, будете мати уявлення про те, що вас чекає.
Підготуйтеся заздалегідь

Ви повинні вирішити яка інформація про роботу компанії буде вам корисна. Попередньо складіть список з 10 питань:

    про саму компанію, її досягнення, проблеми та шляхи їх вирішення
    про роботу відділу, на посаду в який ви претендуєте
    про ситуацію у сфері, в якій працює компанія

Важливість моменту

Вдалий момент для питання також важливий, як і саме питання. Сприймайте інтерв'ю як бесіду. Задати слушне запитання можна не тільки тоді, коли вас запитають. У такому випадку, крім питань про компанії та деталях роботи, буде доречно дізнатися про бонуси і відпустці, при цьому не зіпсувавши враження.

Пам'ятайте, що не тільки ви повинні підійти роботі, але і робота повинна влаштовувати вас. Тому постарайтеся з'ясувати якомога більше важливих моментів, враховуючи наші рекомендації.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru