Sunday, December 28, 2014

5 тенденцій в професії керівника проекту

Управління проектами вже безумовно дозріло як шлях розвитку кар'єри. Колись існувала у вигляді функції, які делегували в рамках інших спеціальностей, тепер це окрема професія.

Професія багато в чому зобов'язана PMI, професійної сертифікації та членської організації, яка формалізувала велика кількість дисциплін успішного управління проектами. Зростання стандартів і сертифікацій постійно підживлюється практичним досвідом, що дозволило окремій дисципліні перерости у професію.

Керівники проектів зараз володіють дуже стійким ринком праці та очікують на подальше зростання. Інтернаціоналізація, аутсорсинг і бум промислових технологій прискорили зростання кількості вакансій керівників проектів і виділили основні шляхи розвитку кар'єри. Зростання професії очевидний, але які нові тенденції в кар'єрі?

В професію привносять постійні інновації для задоволення змін і нових тенденцій, однак якщо ви вже в професії, або думаєте про отримання професії в управлінні проектами, вам необхідно подумати над цими проявами.
1. Швидке зростання

Управління проектами, згідно з графіками на Indeed.com, швидко росте і стає популярним. За останні 5 років, як виявилося, кількість цих вакансій зросла приблизно на 30%. Якщо ви вже придбали цю, що користується більшим попитом, професію, або тільки збираєтеся це зробити, це в загальному добре. Однак у міру того, як ринок розігрівається, є тенденція до зростання конкуренції і поглибленню спеціалізації. У міру розширення позицій і можливостей, бути кар'єрним керівником проекту не достатньо перспективно - позиції будуть все більше і більше вимагати інших спеціалізованих знань, таких як, наприклад, безпека, мобільні технології та ін. Гарячі ринки праці це прекрасно, але вони вимагають постійної пильності для того, щоб залишатися на вершині швидко розвивається практики.
2. Глобалізація

Початкові стадії глобалізації, які включали технічну розробку і виробництво за межами країни, справили позитивний вплив на керівників проектів. У міру збільшення розміру аутсорсингових проектних команд та підвищення складності комунікацій, виникла велика потреба в управлінні такими ресурсами. Однак, наступна стадія глобалізації може бути не так дружня до професії. Аутсорсингові проектні команди все в більшій мірі стають самопідкорення і самоврядними. Так як в останні десять років відбувався величезний приплив знань і досвіду, все більше компаній стали пропонувати послуги з управління проектами разом зі своїми основними послугами. У цих умовах керівникам проектів не завадило б отримати досвід в управлінні портфелями, делегуючи відповідальність, більше засновану на довірі. Ці навички керівників проектів все ще далекі від змісту більшості зобов'язань в проекті.
3. Швидка розробка

Agile розробка зрозуміло набула популярності для проектів з розробки програмного забезпечення. Однак ця тенденція не означає тільки перемикання на формалізовану Agile методологію розробки, а більше є перемиканням на часті зміни і ітерації. Для керівників проектів це перемикання не повинно бути сигналом на просте включення Agile методології у свої плани проектів, а скоріше має створювати заклик до дії для того, щоб залишатися релевантним. Плани проектів часто вимагають неймовірної гнучкості і багатошаровості для досягнення далеких віх проекту. Світ змінюється - проекти для більшості компаній це те, що повинно трапиться завтра або на наступному тижні. Участь і зацікавленість користувачів та інших осіб, а також простота розробки і необхідність її виконання в найкоротші терміни, сигналізує керівникам проекту планувати і виконувати проекти в умовах постійних змін.
4. Сертифікація

Будь гарячий ринок створює додаткові кваліфікації, крім необхідних, для відбору і вибору претендентів. Вакансії керівників проектів не є винятком. Виникають різні сертифікації, найбільш очевидною їх яких є PMP. Так як професії з управління проектами стають зрілими, як і в будь-який інший галузі, сертифікація стає обов'язковою. Так як корпорації та рекрутингові компанії можуть вибирати серед великої кількості кандидатів на вакансії керівників проектів, їм необхідно мати щось, що дозволить їм відібрати перші 50% з наявних кандидатів. Сертифікація часто є найпростішим способом зробити це - так само, як вища освіта стала обов'язковою, а не просто плюсом для багатьох професій. Якщо у вас немає початкової сертифікації для того, щоб стати керівником проекту, можливо прийшов час отримати її, навіть якщо ви не згодні з деякими принципами або філософією. Більше того, необхідно очікувати, що сертифікація з управління проектами буде ставати більш фрагментованою і численною. Спробуйте додати спеціалізовані сертифікації в будь-якій області, в якій ви плануєте працювати.
5. Розвиток талантів

На будь-якому гарячому ринку одним з необхідних навичок для практикуючого керівника є найм інших людей. Наприклад, зараз ключовим навиком для керівника портфеля є найм керівників проектів та об'єктивна оцінка їх навичок та компетенції. Оцінка успіху проекту і його результату - дуже важке завдання для керівника, який не працював в організаціях, в яких виконувалися проекти. Як ви оціните минулий роботу керівників проектів? Це більше ніж уміння інтерв'ювати - топ-менеджери в галузі управління проектами повинні розуміти, як оцінити успіх і напруга в проектах, в які вони не були залучені. Для цього необхідно розробити набір формальних стандартів для оцінки проектів та їх результатів. Підбір і навіть управління іншими керівниками проектів зміниться ключовим чином. У війні за таланти ви повинні бути генералом - Знайдіть способи отримати досвід наймаючи, інтерв'юючи і оцінюючи інших професіоналів у вашій області.

Вакансії керівників проектів зараз мають великий попит через макро-економічних і глобальних чинників, а також через еволюції мистецтва в професію. Однак разом з цим зростанням приходить зростаючий інтерес, пропозиція, спеціалізація і конкуренція. Якщо вам подобається кар'єра чи ви розглядаєте роботу керівника проекту, знайте що ви повинні більш ніж коли або бути на висоті вашого ремесла і галузевих тенденцій.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru