Sunday, January 4, 2015

Професія юриста

Яку роботу виконує юрист у сучасному світі? Прокурора, помічника прокурора, слідчого, судді загальних і арбітражних судів, адвоката, юрисконсульта, оперативного працівника органів внутрішніх справ, міліції, податкової поліції, митних органів.

Значне число юристів займається політикою, науковою і викладацькою діяльністю. Таким чином, професійні можливості юриста поширюються на спеціалізовані структури, т. Е. Судові, правоохоронні органи, структури юридичних послуг, а також на загальні керівні й господарські структури.

При цьому багато юристів, зберігаючи звання юриста за освітою, займаються діяльністю, яка юридичною формально може і не вважатися. Але сама підготовка юристів, коло їх знань і навичок, зв'язку, манера вирішення проблем виявляються тут дуже корисними. Найбільш часто юристи за освітою працюють у таких сферах загальної діяльності: торгівля; банківська і страхова справа; управління юридичними особами, тобто акціонерними товариствами, товариствами з обмеженою відповідальністю; державна адміністрація.

Зараз досить ґрунтовно розширилися можливості юриста знайти цікаву роботу у різних сферах діяльності. Нові види робіт виникають в охороні прав споживача, авторських прав, захисту ринку від недобросовісної конкуренції, будівельному бізнесі, у сфері ріелтерської діяльності. При цьому мова йде не просто про розширення числа робочих місць, а про те, що перелік посад, робіт, для яких потрібні знання юриста, стає все ширше.

Нині відчувається гостра потреба в юристах для правоохоронної системи. Різке зростання злочинності та ряд інших соціальних процесів призвели до необхідності розширення слідчого апарату, оперативного складу, а також суддів і працівників прокуратури.
Труднощі професії

Серед юристів зустрічаються різні люди. Однак, так чи інакше, їм доводиться бути більш-менш обережними у виборі знайомств, бо тісна дружба слідчого та працюючої в ризикованому бізнесі людини викликає запитання. Юристу доводиться більше, ніж іншому, стримувати себе. Наприклад, затриманий міліцією п'яний прокурор зазвичай на цьому закінчує свою кар'єру. Матеріальне становище судді привертає увагу журналістів значно більше, ніж професора математики.

Юрист на державній службі, особливо в правоохоронних органах, постійно приймає рішення, що міняють долю людей. Слідчий вирішує (під контролем суду) питання взяття під варту, прокурор стверджує обвинувальний висновок, пред'являє позов в інтересах держави, що може привести до великих втрат відповідача. Але наслідки такого роду рішень можуть позначитися і на юристові. Він відповідає - і досить суворо - за помилки, упущення, перегляди, по суті, за будь-які похибки, навіть виникли через його необережність, а часом і без будь-якої провини. Це нервує юристів, особливо молодих, багатьох зношує завчасно, змушує змінювати роботу.

В економіці робота юриста колись була більш-менш спокійною. Проте в даний час вона також пов'язана з ризиком високої відповідальності. Неправильний рада може принести величезний збиток фірмі і не менший - репутації самого юриста. Зрозуміло, ризик відповідальності залежить від характеру прийнятих рішень, їх масштабності. Сприйняття ризику, вміння його переносити залежить від особистих якостей юриста; є спокійні люди, які беруть на себе відповідальність; є люди, які взагалі слабо реагують на власні рішення, не переймаються їх. Але в цілому роботу юриста спокійною назвати не можна.

У юриста дуже напружена робота, відсутність нормованого робочого дня і навіть робочого тижня. Юристи часто змушені працювати вечорами, у вихідні дні. Під час робочого дня можуть надходити найрізноманітніші завдання, що вимагають негайного вирішення.
Привабливість професії

Професія юриста пов'язана з можливістю позитивно впливати на події. Юрист може допомогти несправедливо скривдженому людині, захистити права потерпілого від злочину, допомогти людині, незаконно звільненому з роботи, поновити чи захистити оскаржувані майнові чи житлові права. Юрист, який працює слідчим, суддею, може забезпечити справедливе покарання злочинця. Прокурор має право притягнути до відповідальності порушує закон чиновника.

Робота юриста - це боротьба за право, яка не завжди веде до перемоги. Але сама спрямованість професійної діяльності може приносити багатьом фахівцям високе моральне задоволення. Привабливість професії юриста полягає у її певній самостійності. Юристи зазвичай так чи інакше підпорядковані своєму керівництву, окрім суддів і осіб вільної професії - адвокатів. Але все ж вони приймають рішення відповідно до закону, а тлумачення закону передбачає самостійність. Чим краще розуміє юрист, чим більше знає, чим він сміливіший і наполегливіше, тим точніше будуть його рішення і тим самим вище репутація.

Саме ці широкі можливості використання свого інтелекту, характеру породжують задоволеність юриста своєю роботою. Він виробляє власний стиль, майстерність, і більшості професіоналів це приносить задоволення. Привабливою рисою професії юриста є можливість використовувати її у різних сферах державного життя, в економіці, мистецтві, спорті, журналістиці. Зайняти досить хороші позиції стоїть значних праць.

Проте юристи справді займають високі державні пости. Відомі їхні імена у журналістиці. На слуху висококваліфіковані адвокати. Загальною повагою користуються вчені-юристи. Взагалі, можна з повним правом сказати, що справді розумний, висококваліфікований юрист - це бажаний працівник, радник і порадник у будь-якій області професійної діяльності.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru