Wednesday, January 14, 2015

Синдром відсутності відпустки

Багато жителів великих міст, особливо мають свій бізнес, поступово перетворюються в запеклих трудоголіків, які працюють без відпустки, і часто без вихідних. Накопичена втома поступово перетворюється на хронічний стрес.

Заробити цей милий синдром дуже легко: достатньо на кілька років забути про відпустку і перетворитися на класичного трудоголіка. Є і другий спосіб: завжди брати з собою у відпустку мобільний телефон і ноутбук і намагатися зробити все, щоб колеги по роботі не помітили вашої відсутності.

Єдине, чим ми можемо себе сьогодні заспокоїти, зводиться ось до чого: робимо ми це все звичайно абсолютно добровільно. У всякому разі, наше трудове законодавство стоїть на сторожі наших інтересів, а от, наприклад, американцям доводиться сподіватися лише на милість роботодавця і на умови свого контракту. Так що, не випадково, що сам термін «синдром відсутності відпустки» з'явився саме в США.

В результаті численних досліджень і опитувань в США і з'явився особливий термін: «синдром відсутності відпустки», який вважається причиною виникнення багатьох хвороб. Доктор Стівен Леммі, автор книги «Погляд» пише: «Постійно отримуючи стрес на роботі і не маючи можливості повноцінно відпочити ви, в буквальному сенсі, отруюєте свій організм. Він знаходиться під впливом канцерогенів, здатних викликати серцеві напади, інсульти, рак та інші серйозні проблеми зі здоров'ям ». Діана Фассел, автор книги «Працюємо, поки не помремо», прийшла до висновку, що тривалість життя американського трудоголіка поступається тривалості життя людини, що зловживає алкоголем. Американське психосоматичне суспільство провело спеціальне дослідження, присвячене синдрому відсутності відпустки, і прийшов до висновку, що щорічну відпустку знижує ризик передчасної смерті на 20%.

Проблема ще й у тому, що навіть вирвавшись, нарешті, у відпустку, деякі люди відпочити не можуть. Керівництво багатьох компаній просить їх знаходитися в постійному контакті зі своїм офісом. Наявність мобільних телефонів, ноутбуків та інтернету значно полегшують це завдання і дозволяють працювати де і коли завгодно. Але й при цьому дуже багато відчувають себе винними, залишаючи робоче місце і відправляючись відпочивати.
Що ж робити?

Ніколи і не під яким приводом не відмовлятися від відпустки! Багато хто з нас, збираючись у відпустку, починають уявляти собі апокаліптичні картини того, що може статися на роботі під час їх відсутності (прийде податкова інспекція, секретарка переплутає важливі документи, постачальники затримають відвантаження товару, головний бухгалтер піде в конкуруючу фірму і т. Д. ). Дуже радимо замість всього цього уявити собі, що станеться з вашим здоров'ям, якщо ви позбавите його законного відпочинку. Повірте, у порівнянні з можливими (у тому числі, і віддаленими) наслідками цього, навіть податкова поліція здасться вам дитячою забавкою!
На час відпустки постаратися повністю забути про роботу

Для багатьох ця задача абсолютно нездійсненна. Тим часом, відпустка в обнімку з мобільником і ноутбуком можна легко прирівняти до його повної відсутності! Ви просто змініть навколишній пейзаж з офісних стін на інтер'єр готелю на модному курорті. Але ж відпочивати-то ви не будете! Найкращий варіант - поїхати туди, де мобільник не приймає, а до інтернету підключитися неможливо. Варіантів багато: від російської глухомані з незайманою природою до відокремленого тропічного острова. Тоді трудовий порив просто пропаде сам собою.
Чи не дробити відпустку «на шматочки»

Якщо тривалість вашої відпустки становить близько місяця, його можна розділити на дві частини (по 2 тижні), але краще цього все ж не робити. Вчені вважають, що повноцінний відпочинок можливий лише якщо ви перебуваєте у відпустці не менше трьох тижнів. А ось тижневу відпустку і зовсім ніякого сенсу не має. Максимум, що ви встигнете - це виспатися. Але ні про який повноцінний відпочинок і зняття стресу тут говорити не доводиться! Справа в тому, що тільки для того, щоб перебудуватися з робочого режиму на відпускний, нашому організму потрібно не менше тижня.
Відпочити - значить повністю змінити рід діяльності

Багато хто відмовляється від відпустки, стверджуючи, що у них просто немає часу і бажання жертвувати місяцем свого життя заради підсмажування під південним сонцем. Але хто сказав, що відпочивати потрібно саме так? Головна запорука повноцінного відпочинку організму - це повна зміна роду діяльності. Тобто якщо ви з ранку до ночі сидите в задушливому офісі, вам варто поєднати відпочинок з фізичним навантаженням (будь то активні види спорту або вскапиваніе дачних грядок). Якщо ж весь рік ви носитеся як човник - у відпустці варто навпаки зменшити темп і прийняти горизонтальне положення. У кожному разі, на початку відпустки варто гарненько виспатися. Це допоможе організму швидше вийти зі звичного стану стресу і почати повноцінно відпочивати.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru