Thursday, January 8, 2015

Як оформити на роботу іноземця

Якщо раніше іноземці на українському ринку праці були представлені в основному в топ-менеджменті, то зараз компанії всі частіше розглядають кандидатів з-за кордону на різні позиції.

У зв'язку з цим юридична служба надала ряд порад дозволяють підприємцю чітко зрозуміти що і як йому потрібно робити при оформленні на роботу іноземного громадянина.

Експерти відзначають, що, як показує практика, процес офіційного оформлення іноземного фахівця пов'язаний з багатьма труднощами і вимагає значної витрати часу та фінансів. Отже:

    Для початку потрібно підготувати заяву, в якій повинні бути вказані всі реквізити роботодавця, його основний вид діяльності, П.І.Б. співробітника, посада, на яку він претендує, оклад та інші відомості.
    Отримати довідку з податкової служби про відсутність у компанії заборгованості перед бюджетом, в якій має бути зазначено, що вона видана для оформлення на роботу іноземця. Довідка вважається дійсною тільки протягом місяця.
    Отримати аналогічну довідку з районного центру зайнятості. Крім інформації про заборгованість, вона повинна містити дані про здачу звітів за формами 3-ПН, 4-ПН, 5-ПН Юристи попереджають, що на даному етапі у компанії можуть виникнути проблеми, якщо вона ніколи ці звіти не здавала.
    Подати до міського центру зайнятості, нотаріально завірені копії статуту, свідоцтва про державну реєстрацію, копії протоколу вищого органу управління на підприємстві та наказу про призначення директора.
    У пакеті документів також потрібно подати копію проекту трудового договору з іноземцем. Текст договору обов'язково потрібно позначити як «Проект». У ньому не проставляється дата укладення договору і термін його дії. В іншому випадку міський центр зайнятості зробить висновок про наявність вже існуючих трудових відносин, що може спричинити за собою застосування штрафних санкцій.
    Також потрібно оформити довідку про те, що посада, на яку претендує іноземець, не пов'язана з належністю до українського громадянства і з доступом до державної таємниці.
    Скласти документ, який називається «Обгрунтування необхідності використання праці іноземного громадянина і можливості створення для нього необхідних умов перебування та трудової діяльності». Документ складається в довільній формі і в ньому слід зазначити ділові якості кандидата, досвід роботи, кваліфікацію та обґрунтувати необхідність використання його праці. Також в цей документ заноситься інформація про заробітну плату, інші бонуси і складові соціального пакета.
    Кандидат з-за кордону повинен подати у міський центр зайнятості, нотаріально завірені копії паспорта і його переклад українською мовою, диплома та його переклад, а також довідку з Міністерства внутрішніх справ України (МВС) про відсутність судимості і дві фотографії. Ці документи подаються разом з квитанцією про оплату державного мита.

Після подачі всіх документів протягом 30 календарних днів спеціальна комісія, яка засідає два рази на місяць, приймає рішення про видачу або відмову у видачі дозволу на використання праці іноземця. При цьому дозвіл видається на строк не більше одного року і щоб продовжити його дію, потрібно не менше, ніж за місяць знову подати до центру зайнятості зазначений вище пакет документів.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru