Tuesday, January 6, 2015

4 питання, над якими варто подумати при написанні резюме

Гарне резюме не тільки відкриє вам шлях до співбесіди, але й задасть його тон, зможе управляти очікуваннями і дозволить вигідно обіграти ваші сильні сторони.

Пам'ятайте, що резюме - це документ, в якому ви «продаєте» себе. Спробуйте замість звичайного заголовка «Резюме» написати «Чому ви повинні найняти мене» і подивіться, що з цього вийде. Не так важливий перелік обов'язків, які ви виконували. Набагато важливіше те, чого ви досягли, виконуючи їх, і як це може стати в нагоді на вашої наступної посади.

При написанні резюме як слід подумайте над цими питаннями:
1. Які мої найбільші досягнення?

Забудьте про класичний форматі резюме, закрийте очі і подумайте про п'ять-шість досягненнях, які дійсно багато для вас значать. Це можуть бути речі, які сильно вплинули на вас або компанію, частково або повністю щось змінили, дали результат, який по-справжньому мав значення. В ідеальному варіанті ці досягнення повинні бути вимірні, тоді роботодавець зможе оцінити ефективність вашої роботи.
2. Що я змінив або покращив на попередніх місцях роботи?

Занадто багато резюме просто перераховують посадові обов'язки і створюють враження, що були скопійовані з опису вакансії. Ви повинні вдихнути в своє резюме життя, додати фарб і змісту. Нехай читає його знає, чим ви дійсно допомогли компаніям, в яких працювали. Це не обов'язково повинні бути кардинальні й масштабні зміни, це можуть бути поліпшення або спрощення вже існували там процесів.
3. Що є для мене найважливішим у моїй роботі?

Багато кандидатів перераховують головні обов'язки, пов'язані з конкретною посадою. Це може бути організація бізнес-процесів, взяття ініціативи в свої руки при виконанні проекту або пошук талантів, якщо ви працюєте в сфері рекрутингу. Незалежно від сфери діяльності на першому місці має бути пункт найбільш важливий особисто для вас. І ви повинні переконатися, що цей пункт безпосередньо пов'язаний з посадою, яку ви хочете отримати, і досягненнями, до яких ви прагнете.
4. Чому я читаю це?

Останнє питання не для здобувача, він для людини, яка читає резюме - роботодавця. У нього є вакансія, і саме ваше резюме потрапило йому в руки. Навіщо читати це резюме? Чому саме це резюме підходить під відкриту вакансію? Якщо йому доведеться вишукувати в тексті відповіді на ці питання, то він візьме в руки іншого резюме.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru