Sunday, January 11, 2015

Літо - золотий час для пошуку роботи

Зазвичай влітку здобувачів менше, ніж в іншу пору року. Проте любителям відпочинку варто врахувати, що у працевлаштування в літній період є перевага: конкуренція між кандидатами знижується, отже, шансів отримати бажане місце більше.

Тому всім, для кого проблема пошуку роботи залишається актуальною, має сенс взятися за справу саме зараз.

Як правило, з настанням перших теплих днів потік резюме в кадрові агентства і компанії значно зменшується. Дзвінки кандидатів лунають все рідше, і робота рекрутерів на час стає трохи спокійніше. Претенденти, які цього року збираються змінити наймача, йти не поспішають - хочуть відгуляти відпустку. Ті ж, хто вже звільнився з попереднього місця, нерідко влаштовують собі невеликі канікули, а восени з новими силами починають шукати роботу. Студенти останніх курсів в червні захищають дипломи, після чого в більшості випадків теж вирушають відпочивати.

Звичайно, нинішнє літо в чому є винятком з правил. В результаті масових скорочень персоналу пропозиція на ринку вперше за останні роки помітно перевищує попит. І дуже багато претендентів, які раніше не розглядали таку можливість, готові пожертвувати відпочинком заради пошуку роботи. Багато, але не все. Більшість звільнених за скороченням штатів і раніше відкладають працевлаштування до прохолодних вересневих днів. Звичайно, кошти на поїздку за кордон є сьогодні у небагатьох, але можна ж відправитися і на свою дачну ділянку або в інше місто - відвідати родичів. Тому якщо ви приймете рішення використовувати літо для працевлаштування, то швидше за все не прогадаєте. Зниження конкуренції за робочі місця - не настільки суттєве, як в стабільні для економіки роки, але все ж досить помітне - як і раніше дає шанс продати свій досвід, знання та професійні навички на вигідних умовах.

Найменше претендентів на ринку праці в червні-липні, потім ситуація потроху вирівнюється: кандидати повертаються з відпусток і приймаються за пошуки. Так що саме початок і середина літа є найсприятливішим періодом. Яким же категоріям здобувачів можна в першу чергу порекомендувати шукати роботу в теплу пору року?
Влаштувався на час - залишився назавжди

В учнів очних відділень вузів влітку з'являється чудова можливість знайти тимчасове заняття. По-перше, лекцій і семінарів немає, і молодий чоловік здатний трудитися в режимі повної зайнятості. По-друге, більшість штатних службовців воліють відправлятися у відпустку влітку, відповідно, у фірм виникає реальна потреба в працівниках, і багато хто охоче беруть студентів. Особливо це стосується позицій, що не вимагають великого досвіду: секретарів на ресепшен, операторів баз даних, фахівців технічної підтримки початкового рівня.

Багато рекрутингові агентства сьогодні поставляють компаніям тимчасовий персонал. Здобувачі - найчастіше студенти - укладають договір з агентством, а те, в свою чергу, відряджає їх на підприємства. Наприклад, якщо ви впевнено володієте англійською мовою і вчіться на денному відділенні вузу, то влітку цілком зможете зайняти тимчасову секретарську позицію навіть у провідної західної організації. Якщо ви опинитеся хорошим працівником, вас напевно помітять, і згодом у вас з'явиться шанс потрапити в штат цієї фірми. Крім того, трудова діяльність на тимчасовій основі дозволить придбати стаж і потім розмовляти з наймачем набагато більш впевнено - вже з позиції фахівця хоч і з невеликим, але досвідом.
Без відриву від виробництва

Студенти вечірнього і заочного відділень на відміну від очників шукають не тимчасову підробіток на два-три літніх місяці. Їх, як правило, цікавить постійна зайнятість в штаті, тому вони і вибрали такий варіант навчання. Переважна більшість наймачів приймають таких кандидатів неохоче, воліючи тих, хто вже завершив підготовку і здатний повністю присвятити себе виконанню обов'язків. Особливо яскраво проявляється дана тенденція зараз, коли компанії, з одного боку, мають можливість вибирати з безлічі кандидатів, а з іншого - прагнуть скоротити витрати на персонал.

Цілком очевидно, що людина, що суміщає роботу із заняттями, буде раніше за інших покидати офіс в дні заліків та іспитів, а то й брати навчальну відпустку, до речі, гарантований йому Трудовим кодексом. Тому нерідко таким студентам або довго не вдається знайти місце, або доводиться погоджуватися на пропозиції із зарплатою нижче ринкового рівня, скажімо, в бюджетних організаціях, в маленьких фірмах і т. П. Але в літній період, коли вибір у рекрутерів в порівнянні з іншими сезонами невеликий, у вечірників і заочників зростають шанси знайти перспективну позицію з гідною оплатою.
Кращий час для кар'єрного старту

Більшість новоспечених молодих фахівців після захисту дипломного проекту виїжджають відпочивати і відкладають пошук роботи до осені. Однак випускники вузів забувають про те, що восени їм доведеться конкурувати не тільки з такими ж, як вони самі, новачками, але й з тими, хто вже має досвід. І оскільки величезне число скорочених професіоналів зі стажем тепер знаходяться в активному пошуку, конкуренція стане особливо гострою. Багато випускників будуть працевлаштовуватися дуже довго - півроку, рік, а в окремих випадках і більше. Так що краще відкласти відпочинок, адже навіть у кризовий літо конкурс серед кандидатів менше, ніж восени або взимку.

Як правило, в червні з'являється багато вакансій, призначених спеціально для випускників навчальних закладів. Звичайно, в нинішньому році їх виявиться менше, ніж два-три роки тому, але все-таки такі позиції будуть. Наявність у компанії місця для молодого фахівця говорить про те, що фірма планує вкладати час, сили і засоби в його підготовку. Значить, організація ця стабільна, зуміла втриматися на плаву навіть під час економічної шторму, не пощадили багато підприємств. Шанс почати кар'єру в перспективній компанії, орієнтованої на розвиток, - вагомий аргумент на користь працевлаштування влітку.

У тих випускників, хто зробить вибір на користь роботи, восени вже закінчиться випробувальний термін, в той час як їх менш далекоглядні однокашники тільки ще почнуть доводити своє право зайняти місце в штаті фірми, до того ж в значно більш жорстких умовах.
Підкорювачі столиці

Основною перешкодою на шляху працевлаштування шукачів роботи, які приїхали в столицю з регіонів, є навіть не відсутність постійної прописки (останнім часом наймачі стали цілком лояльними до кандидатів з тимчасовою реєстрацією), а відсутність досвіду роботи на московських підприємствах. Взяти хоча б сферу продажів товарів або послуг. Коли компанія шукає менеджерів по взаємодії з корпоративними клієнтами, наявність контактів зі столичними партнерами є одним з головних вимог. Тим не менш, якщо вакансія сейлз-менеджера відкривається влітку, резюме на неї приходить не так багато, і кадровики за відсутністю кращого, як правило, розглядають шукачів та без необхідного досвіду роботи в Москві. Тому тим амбітним провінціалів, які хочуть знайти своє місце під столичним сонцем, найкраще працевлаштуватися в теплу пору року, тоді у них є шанси обійти менш спритних конкурентів-москвичів, відпочиваючих на дачах або курортах.
Час вольних художників

Можливо, поняття «фрілансери» знайоме не всім читачам. Мова йде про фахівців, які працюють на дому, не перебувають у штаті конкретної компанії і виконують на договірній основі замовлення відразу декількох наймачів. До речі, у зв'язку з кризою багато організацій прагнуть скоротити витрати на утримання персоналу, тому попит на послуги фрілансерів зростає. Найчастіше фірми залучають вольних художників тоді, коли не можуть виконати необхідний обсяг завдань силами штатних фахівців. А влітку така ситуація настає практично скрізь, адже кадри масово йдуть у відпустки. Тому фрілансери - журналісти, дизайнери, програмісти, копірайтери і представники багатьох інших професій - можуть сміливо пропонувати свої послуги. Велика ймовірність того, що роботодавця зацікавить пропозиція грамотного фахівця, готового якісно і своєчасно вирішити проблему.
Коли резюме далеко від ідеалу

Якщо у вашій анкеті є певні прогалини, наприклад велику перерву в стажі, часта зміна місць роботи або незакінчена вища освіта, то літо, безумовно, дає вам шанс, нехтувати яким щонайменше нерозсудливо. Тим більше в наш час, коли навіть кандидати з ідеальним послужним списком місяцями оббивають пороги компаній, так і не отримуючи пропозиції зайняти вакантну позицію. Ну а вже біографії проблемних кандидатів рекрутери і HR-менеджери вивчають зазвичай в останню чергу, і до запрошення на співбесіди справа найчастіше не доходить, особливо якщо кандидат не є представником затребуваної професії. А літо дає шанс багатьом таким претендентам. Навіть під час кризи люди воліють брати відпустку в теплу пору, тому наймач в окремих випадках готовий закрити очі на певні недоліки в попередньому досвіді або освіту потенційного працівника.

Шукачам, про які не згадувалося в даній статті, також можна порекомендувати спробувати щастя на літньому ринку праці. Кожному, хто шукає роботу, в сьогоднішніх економічних умовах має сенс по максимуму використовувати переваги цього періоду. Восени багато вакансії, перспективні з кар'єрної і фінансової точок зору, швидше за все виявляться зайняті, і ваше працевлаштування буде проходити в умовах набагато більш високої конкуренції.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru