Tuesday, January 13, 2015

Здобувач і рекрутер - друзі чи вороги? Рейтинг подразників

Що найбільше дратує фахівців з підбору персоналу в претендентах, а кандидатів на вакантні посади в рекрутера?

Рейтинг подразників фахівців з підбору персоналу в кандидатах на вакантні місця.
Непунктуальність

Головний бич для рекрутера - це запізнення. День співробітника агентства розписаний по хвилинах, а кандидати зовсім не поспішають на зустріч. І навіть не спромагаються попередити про запізнення. Деякі взагалі не приходять в призначений час, а у відповідь на дзвінки просто не беруть трубку. Або ще краще - вимикають телефон. Рекрутери в таких випадках нещадні: відразу заносять безвідповідального здобувача в чорний список і більше з ним не працюють. Непунктуальність - синонім безвідповідальності: мало що буває в житті, передумав йти на співбесіду, знайшов уже роботу, не в настрої сьогодні виходити з дому - можна адже ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ і сказати. І справа тут не стільки в особистому роздратуванні, скільки в побоюванні, що він і до роботи так само безвідповідально буде ставитися, спізнюватися, прогулювати і т. П., Хороші ж кадрові агентства зацікавлене не в тому, щоб «дірку заткнути», а в тому, щоб роботодавець був задоволений і давав нові вакансії.
Зовнішній вигляд і гігієна

Друге місце в рейтингу зайняла нерозлучна парочка - неохайна одяг і неприємний запах. Виявляється, ще багато в нашій країні не перуть одяг і не миються. Навіть перед важливими співбесідами. Причому найчастіше здобувач-нечупара у відповідь на питання, чи вміє він одягатися за правилами ділового етикету, привітно киває головою і заспокоює рекрутера: «Звичайно, вмію! Я на співбесіду до роботодавця вдягнуся по вищому класу ». Чомусь кандидат забуває, що рекрутер дивиться на нього очима роботодавця, і навіть суворіше. До речі, майки, шорти і кеди, нехай навіть чисті, теж не викликають захоплення у кадрових агентствах. Просто зовнішній вигляд багато що говорить про людину, це вже мінус в характеристику даного претендента, і нічого особистого! Хоча бувають винятки - вид здобувача повинен відповідати посади, на яку він претендує, якщо людина приходить на web-дизайнера або оператора call-центру, він може бути одягнений як завгодно креативно, хоч з червоними косичками і в шортах, все одно його робота не передбачає море візуального спілкування з клієнтами. Але рекламісти і піарники повинні вміти справити враження при зустрічі з клієнтами, і вміння це зробити повинні показати на співбесіді - це частина їхньої професійної компетенції!
Зарозуміле поведінку

Гордовиті співрозмовники не подобаються нікому, рекрутери теж їх дуже не люблять. Зарозумілий погляд здобувача і сказане ним звідкись зверхньо «Ви нічого не розумієте!» Миттєво дратує фахівця з підбору персоналу та різко знижує шанс на успішне працевлаштування. І навіть те, що кандидат тридцять років відпрацював директором, не стане для нього виправданням. Однак зарозумілість терпимо, якщо його власник хороший фахівець, то рекрутер змушений потерпіти, і відправ його до роботодавця незалежно, сподобався як особистість чи ні. Отже, врятувати становище можуть лише виключно цінні професійні навички. Зарозумілим здобувачам віддано третє місце в рейтингу подразників для рекрутера.
Небажання підтверджувати свій професіоналізм

Всім відомо, що головне завдання ейчара - з'ясувати, чи є кандидат на вакантну посаду хорошим фахівцем. Значить, потрібно зрозуміти, що він знає і вміє. Але, як не дивно, звичайна прохання розповісти про професійні навички може викликати у претендента негативну реакцію - він замикається в собі і починає проявляти невдоволення. У кращому випадку знизують плечима, а в гіршому - войовничо відповідають: «Що говорити, якщо в резюме все написано!». Небажання здобувача говорити про свої професійні знаннях і уміннях безвідмовно діє рекрутеру на нерви.
Обман / Фіктивні рекомендації

Всі фахівці з побори персоналу звертають увагу на хороші рекомендації здобувача. Але діють за правилом «довіряй, але перевіряй», адже вони головою відповідають перед роботодавцем за свій вибір. Практика кадрових агентств показує, що часом хвалебна папір - несправжній документ, а всього лише фікція. Для рекрутера фальшива рекомендація все одно, що підроблена купюра для банкіра. Пощади здобувачеві не буде. «Липові» рекомендації здобувачів займають п'яте місце в рейтингу.
Фривольність

Замикає перелік головних подразників для рекрутера - нескромно поведінку здобувачів. Розв'язність, надмірна веселість і грайливість кандидатів збиває з ділового настрою, заважає працювати. А часом навіть змушує задуматися про адекватність здобувача-веселуна. Співробітники кадрових агентств - НЕ зануди, вони люблять гумор, але знають міру. На їхню думку, для розрядки атмосфери цілком достатньо однієї жарти, якщо вона по темі. А безперестанку хохочущій під час серйозної розмови відвідувач кадрового агентства ризикує отримати рішучу відмову.

Рейтинг подразників претендентів у фахівцях з підбору персоналу:
Неповага

Головний бич для претендента - це неповага до нього рекрутера. Чомусь багато рекрутери вважають себе вправі займати в переговорах не позицію співробітництва, а позицію старшого по відношенню до молодшого. У порядку речей перебивати претендента, з недовірою ставитися до сказаного здобувачем, нетерпіння щодо пропозицій претендента, що стосується регламенту співбесіди, що не передзвонювати і не підходити до телефону, пообіцявши до цього зв'язатися обов'язково (!). Чомусь рекрутер забуває, що для здобувача він обличчя компанії, в якій йому, можливо, доведеться працювати. А компанії, де не поважають працівників і по-хамськи до них ставляться, виходять з моди. Отже, неповага до людини: будь то здобувач або працівник - перше місце рейтингу. Рекрутери, постарайтеся стежити за модою в корпоративній культурі ...
«Пунктуальність»

Рекрутер ніколи не спізнюється, так як він знаходиться на місці проведення співбесіди (хоча часто бувають випадки, коли співбесіду призначено на початок робочого дня або відразу після обідньої перерви, і рекрутери спізнюються ... але розмова не про це). Отже, здобувач вчасно прийшов на співбесіду, рекрутер на місці, і тут претендента просять почекати 15-20 хвилин ... Потім ще трошки, і ще ... Випадок дуже типовий! Особливо типово очікування в порожній переговорної у роботодавця, т. Е. Рекрутер не закінчується в цей час співбесіду з попереднім здобувачем, а вирішує інші робочі питання. День здобувача розписаний по хвилинах - у нього часто не одне, а кілька співбесід в день, а рекрутери зовсім не поспішають на зустріч. Друге місце!
Обман здобувача щодо умов роботи

Це ще добре, якщо обман щодо зарплати, робочого графіка, обов'язків здобувача виявляється на першій же співбесіді, т. Е. По телефону було сказано одне, а по приїзду інше. І вихований здобувач, розуміючи, що у нього просто вкрали кілька годин часу, ввічливо чекає кінця співбесіди, щоб попрощатися і ніколи більше не прийти в цю компанію. Гірше якщо претендент приступає до роботи і розуміє, що рекрутер, цінуючи своїм робочим місцем, його обдурив (звичайно, згодом на повторних співбесідах здобувач був обманутий і керівництвом компанії, але розмова ж не про роботодавців). Ще частіше рекрутери на співбесіду пропонують вакансію, відмінну від тієї, за якою запрошували. Дитяче правило «обманювати - недобре» на третьому місці!
Зарозуміле поведінку

Гордовиті співрозмовники не подобаються нікому. Здобувачі теж їх дуже не люблять. Зарозумілий погляд рекрутера і позиція «це Ви до мене прийшли, а не я до Вас» або «це Ви повинні розпинатися переді мною, а я ще подивлюся на що Ви придатний (-а)» - заважають здобувачеві донести рекрутеру всю інформацію про себе, як про професіонала. Негатив викликає і зняття копії або сканування паспорта, особливо без попиту власника. Зарозумілим рекрутерам віддано четверте місце в рейтингу подразників для здобувача.
Неповага і дилетантство

Всім відомо, як дратують міркування людини з питання, в якому він, м'яко кажучи, слабкий. Спробуйте підійти і почати повчати будівельника класти цеглу, водія з тридцятирічним стажем водити машину, кухарі готуватимуть ... Тим не менш, здобувач часто змушений терпіти, просторікування рекрутера, а що ще гірше, змушений намагатися відповісти на відверто дурні питання щодо його професійної діяльності. Східна мудрість «На одне питання дурня відповіді не дадуть і десять мудреців» стосовно до рекрутерам займає п'яте місце в рейтингу.
Експлуатація кандидата

Навіщо змушувати заповнювати здобувача розлогі анкети, тести на десяти сторінках, навіть не глянувши на нього? Можливо, одного погляду або 2-3 хвилин розмови буде достатньо, щоб зрозуміти, що кандидат Вам не підходить? Навіщо змушувати кандидата писати все що завгодно (ПІБ, освіта, місце роботи батьків, братів, сестер і т. Д.) Крім речей корисних для майбутньої роботи? Навіщо переводити папір? Адже є простий вихід з положення - на електронну пошту здобувача разом зі схемою проїзду висилається анкета. Він її заповнює будинку. А коли йому анкету з тестами вручає секретар на ресепшені, без попередження про це заздалегідь з боку рекрутера? Тоді його денний графік летить під три чорти з трьох причин: а) рекрутер полегшує завдання собі, максимально навантажуючи здобувача; б) руками здобувача створює собі базу кандидатів; в) так, так, і створює видимість роботи для роботодавців. Турбота рекрутерів про паперової промисловості визначає шосте місце рейтингу
Обіцянка передзвонити

Наприкінці співбесіду кадровик неодмінно пообіцяє передзвонити в будь-якому випадку і повідомити результат, однак на практиці так роблять одиниці. Як кажуть, ейчар - господар свого слова: вранці його дав, а ввечері забрав.

Отже, товариші здобувачі, які не дратуйте рекрутерів, а ви панове, фахівці з підбору персоналу, не обманюйте шукають роботу. Можливо, тоді одні знайдуть вакантну посаду, про яку мріяли, а інші не втратять клієнтів і скоріше закриють вакантну посаду. І пам'ятайте, всі ми не ідеальні, але давайте будемо добрішими і терпиміше один до одного!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru