Tuesday, January 13, 2015

Кризовий працевлаштування

Вплив економічної кризи вже відчули на собі багато. Потрапивши в скрутне становище, компанії проводять скорочення штатів, і ті, хто ще недавно відчував себе стабільно і впевнено, виявляються не при справах.

Часом люди схильні вважати, що пошук нового місця в складний період - заняття безперспективне, відчувають стрес і навіть впадають в депресію. Але чи є для цього підстави? Чи існує вихід з подібної ситуації?

У нинішній непростий час кожне підприємство вирішує проблеми по-своєму. Але, на жаль, одним із застосовуваних все частіше методів стає скорочення штатів. І ось періодично нам доводиться чути, що когось із знайомих або родичів звільнили ...

Фахівці по-різному коментують криза у світовій економіці і прогнози роблять вельми неоднозначні. А між тим організації продовжують набирати персонал. Бази вакансій постійно оновлюються і поповнюються, тому при бажанні можна знайти щось підходяще. Зрозуміло, навряд чи в даний момент компаній, які стрімко розвиваються і проводять масовий набір службовців, багато, але існують досить стабільні фірми, куди потрібні фахівці. Безперечно, конкуренція на ринку праці зараз трохи вище, ніж, наприклад, рік тому, проте це не означає, що у вас зовсім немає шансів. Головне - не розслаблятися і діяти. Ще не так давно кандидат, який мав фінансовими запасами, міг дозволити собі витратити більше часу на пошуки, але зараз краще не затягувати. Існують різні думки з приводу тривалості фінансової кризи, але в будь-якому випадку перечекати його все-таки краще, маючи роботу. Як же її знайти?
Практична філософія

Часто про людину, яка спокійно і незворушно переносить різні негаразди, кажуть, що він філософськи ставиться до життя. Правда, багато хто чомусь вважають, що це прояв пасивності і слабкості. Втім, розглянемо варіанти розвитку подій детальніше ...

Дізнавшись про те, що його скорочують, одна людина буде просто в люті, почне буквально рвати і метати. Мовляв, несправедливість повинна бути покарана, він чудово працював, а його виставляють на вулицю! Інший піде до начальства, де холодно пояснить, що ніхто не має права його звільняти, тому він подасть у суд, найме кращого адвоката, і компанія буде довічно платити йому такі гроші, що врешті-решт розориться. Третій подивиться на колег поглядом, повним відчаю, так що їм стане неймовірно соромно - готовий розридатися фахівець, з яким вони пліч-о-пліч пропрацювали багато років, тепер залишається без засобів. А четвертий поставиться до звістки філософськи. Зрозуміло, він читає журнали, дивиться телевізор і прекрасно розуміє, що ніхто його особисто не хотів образити, просто обставини виявляються сильнішими. Він тепло попрощається з товаришами по службі, на що залишилися візитках напише свій домашній телефон і віддасть їх шефу і іншим співробітникам, щоб не втратити зв'язок. Природно, спогади про таку людину залишаться найкращі.

А тепер давайте подумаємо: коли ситуація в компанії зміниться і криза залишиться позаду, кого керівник візьме на колишнє місце? Хулігана або скандаліста? Навряд чи. Людини, яка була живим докором для совісті? Ну вже ні! А ось того, хто поставився до звільнення гідно, з великою часткою ймовірності запросять назад. Люди, здатні зрозуміти інтереси компанії, проявити витримку і спокій навіть у важку хвилину, потрібні будь-якої організації. Крім того, ніхто з нас не знає, як складеться подальше життя, ротація кадрів у рамках однієї сфери відбувається постійно, тому у вас є шанси зустрітися з колишніми колегами за інших обставин. Загалом, існує безліч варіантів розвитку подій, при яких хороші відносини з колишніми товаришами по службі виявляться дуже корисними. Можливо, вашому начальнику подзвонить знайомий з проханням порекомендувати спеціаліста вашого профілю або хтось із знайомих перейде в іншу фірму, де потрібні співробітники, - і тоді про вас неодмінно згадають. До речі, йдучи, не забудьте попросити у керівництва рекомендації. Таким чином ви не тільки отримаєте додаткове підмога при подальшому працевлаштуванні, а й підкреслите свій конструктивний і позитивний настрій.
Що робити?

Зрозуміло, людині, що залишився без роботи в кризу, морально подвійно важче, але це не означає, що настала пора панікувати і впадати у відчай. Спокійно продумайте всі нюанси, визначте, на які додаткові джерела доходу ви можете розраховувати, переглянете всі статті щомісячних витрат. Виходячи з цього вирішите, скільки часу ви зможете відвести на пошук роботи.

Важливо визначити і зарплатну вилку. Слід неодмінно намітити нижній поріг - скільки грошей вам треба для того, щоб покрити необхідні витрати, а також підрахувати, який оптимальний рівень доходу, приблизно відповідний раніше.

Крім того, дайте собі пару днів на адаптацію. Все-таки ви потрапили в стресову ситуацію, вам треба звикнутися з думкою про те, що ваше становище змінилося, подумати, де б ви могли працювати, освіжити в пам'яті навички, якими володієте, та й просто трохи відпочити. Поспілкуйтеся зі знайомими - навіть якщо вони не допоможуть вам з працевлаштуванням, то хоча б підтримають вас морально. Так ви позбавитеся від відчуття тривоги. Після цього беріться за пошуки.
Ефективний план

Щоб отримати результат якомога швидше, вставайте рано, як на службу, ведіть щоденник, плануючи всі необхідні справи, загалом, не розслабляйтеся.

Першим ділом обдзвоните всіх своїх знайомих, здатних хоч якось вам допомогти. Природно, не слід розраховувати тільки на зв'язку, однак і повністю ігнорувати цей варіант працевлаштування не треба. Найбільшу увагу варто, звичайно, приділити оголошеннях про прийом на роботу. Купуйте наш журнал, дивіться поновлення на сайтах, присвячених працевлаштуванню. Для початку вам належить провести аналіз ринку, тому придивляйтеся не тільки до вакансій по вашій професії, а й до суміжних галузей. Оскільки криза - явище масштабне і системне, він в тій чи іншій мірі зачіпає всі сфери діяльності. Проте неважко зрозуміти, що одні з них постраждали серйозніше, а інші криза торкнулася в меншому ступені. Значить, необхідно зосередитися на тих областях, де вакансій більше. Першими під удар потрапляють компанії (і, відповідно, співробітники), без чиїх послуг можна обійтися. В значній мірі знижений інтерес до всього, що стосується розвитку і зростання. Ті, хто володіє якоїсь специфічної професією на високому рівні, швидше за все, роботу відшукають, нехай і не відразу. Якщо ж кваліфікація у вас середня, має сенс подумати про розширення багажу знань, оскільки ті, хто володіє різнобічними навичками, мають більше шансів.

Переглядаючи оголошення, що не відсівайте відразу ті, які здаються вам безперспективними. Навпаки, постарайтеся підібрати кілька варіантів з мінімальним порогом оплати, щоб мати запасні варіанти на випадок, якщо за встановлений термін не вдасться знайти підходяще місце.

При підготовці до співбесіди і під час нього постарайтеся зрозуміти, які основні цілі в даний момент ставить перед співробітниками керівництво, і доведіть, що ви відповідаєте очікуванням. І ні в якому разі не обурює поведінка сократившего вас керівника, покажіть свою лояльність, продемонструйте, що в змозі зрозуміти потреби організації. Якщо наймач каже, що ви підходите, і дає вам час на роздуми, не затягуйте з відповіддю, щоб на ваше місце не з'явився інший претендент.

Не варто нехтувати і тимчасової, віддаленої або позаштатної роботою. Погодившись на один з цих варіантів, ви й отримаєте додатковий дохід, і збережіть кваліфікацію.
Остаточний вибір

Звертаючись в різні організації, ви, не виключено, опинитеся перед вибором: яку з вакансій віддати перевагу, куди влаштуватися - на великий холдинг чи маленьку фірму. Універсальна порада тут дати досить складно ... Стабільність положення організації сторонній спостерігач навряд чи визначить, адже підводні камені видно не завжди. Звичайно, загальновідомо, що зараз найменше роботи у тих, хто продає товари та послуги, які не є предметом першої необхідності. Але в якихось сферах певну стабільність гарантувати все-таки можна. Так, економічна криза в меншій мірі торкнувся бюджетні організації, так що зараз у виграшному становищі опинилися ті, хто свого часу вважав за краще не гнатися за довгим рублем. Якщо ви володієте знаннями, які вдасться застосувати на державній службі, прийшла пора ними скористатися. Зарплати бюджетників зараз не такі малі, як прийнято вважати, до того ж вони забезпечені пільгами. До речі, якщо ви вирішите шукати роботу в даній сфері, пам'ятайте про те, що не всі такі організації публікують оголошення про вакансії, тому вам доведеться проявляти більше ініціативи і звертатися до потенційних наймачам безпосередньо.

Пошук роботи під час економічної кризи має свою специфіку, і працевлаштуються в підсумку ті, хто зуміє проявити гнучкість, по максимуму використовувати свої знання та навички. Складні часи завжди надають шанс проявити себе і вийти на новий рівень як в особистісному, так і в кар'єрному відношенні.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru