Wednesday, January 7, 2015

Перша розмова по телефону з петенціальним роботодавцем

Стандартна ситуація - ви, побачивши вакансію, яка, зрозуміло, вирішили зателефонувати роботодавцю, але раптом зупиняєтеся в замішанні. Дійсно, перша телефонна розмова не менш важливий, ніж зустріч з керівником.

Звичайно, іноді дзвінок здобувача - проста формальність. Рекрутер запитає лише ім'я, вік і відразу запропонує приїхати в офіс або на підприємство. Однак часом подібна бесіда є повноцінним інтерв'ю, і її результати здатні істотно вплинути на те, отримаєте ви роботу чи ні.
Робочий настрій

Отже, відкладіть сторонні справи (не слід розмовляти з кадровиком, лежачи на дивані з книжкою і тим більше втупившись в телевізор), попросіть близьких не турбувати вас. Приготуйте блокнот, візьміть ручку і покладіть перед очима оголошення про вакансії. Пам'ятайте: якщо в ньому зазначено контактна особа, то, зателефонувавши, слід звернутися до співрозмовника по імені і пояснити, на яку конкретно посаду претендуєте, оскільки в організації може бути вільна не одна позиція. Щоб уникнути незручних пауз у розмові, тримайте неподалік і власне резюме - від хвилювання потрібні факти та цифри можуть вилетіти з голови, і кадровик невірно витлумачить вашу затримку.

Все під рукою? Зібралися з духом? Тоді дзвоніть!
Як побудувати розмову

Зазвичай таке інтерв'ю займає п'ять-десять хвилин, тому треба встигнути повідомити про себе відомості, що підтверджують, що ви якнайкраще підходите на дану вакансію. Зрозуміло, не варто скоромовкою випалює в трубку все, що стосується вашого досвіду і професіоналізму. Краще надайте ініціативу менеджеру з персоналу, у нього напевно склалася певна схема спілкування з претендентами, тому дайте йому можливість з'ясувати те, що йому необхідно, і розповісти вам про компанію і посади те, що він вважатиме за потрібне.

Телефонна співбесіда - перший етап відбору, під час якого ейчар прагне відсіяти свідомо невідповідних кандидатів. Як правило, рекрутера цікавлять основні факти біографії та ключові компетенції претендента. Значить, у вас з'являється шанс розповісти про свої головні досягнення, зробити акцент на моментах, які представляють вас як працівника в найбільш виграшному світлі.

Під час інтерв'ю фахівець з підбору персоналу не тільки прагне зрозуміти, чи підходить претендент на позицію, а й оцінює, як людина на іншому кінці дроту вибудовує діалог. Тому будьте готові чітко відповідати на запитання. Не потрібно тараторити або, навпаки, мимрити, стежте за своєю інтонацією (до речі, експерти стверджують, що розмовляти взагалі краще стоячи - це дозволяє висловлюватися голосніше і впевненіше).
Про що запитати

Після того як ви відповісте на питання рекрутера, він напевно запропонує вам задати свої.

По-перше, обов'язково з'ясуйте все, що стосується майбутніх обов'язків (якщо, звичайно, вони не описані детально в тексті оголошення). Це дозволить вам зрозуміти, чи дійсно вакансія вам так цікава, як здалося на перший погляд. Крім того, ви продемонструєте свій професіоналізм: людина, яка в першу чергу звертає увагу на характер і специфіку діяльності, справляє на кадровиків сприятливе враження.

По-друге, дізнайтеся, що за компанія є вашим потенційним наймачем (по закінченні розмови ви зможете пошукати в Інтернеті відгуки про організацію, зайти на офіційний сайт, отримати максимум корисної інформації).

По-третє, уточніть моменти, не відображені в тексті вакансії, наприклад графік роботи, місце розташування фірми, масштаби її діяльності тощо. Нарешті, задайте питання про оплату праці (наприклад, коли в оголошенні зазначено «за домовленістю», «за результатами співбесіди» і т. п.). Ігнорувати дане питання не стоїть, але все-таки краще приберегти його на фінал інтерв'ю.

Якщо ви що-небудь не розчули, не зрозуміли, обов'язково перепитайте або уточніть, щоб потім не потрапити в халепу. Але не перебивайте менеджера, дочекайтеся, коли той закінчить говорити. Взагалі дотримуйтесь правил етикету, будьте коректні і доброзичливі.

Якщо, вислухавши вас, рекрутер запропонує вам приїхати в офіс, то можете привітати себе з успіхом, нехай і маленьким. Значить, на перший погляд ви відповідаєте вимогам вакансії, і ваша кандидатура гідна детального розгляду. Проте розслаблятися рано - на черзі зустріч з керівником, а це куди більш серйозне випробування. Втім, підготувавшись до нього і налаштувавшись відповідним чином, ви напевно впораєтеся.

Так як вас напевно зацікавило кілька вакансій, під час розмови (або відразу по його завершенні) постарайтеся зафіксувати всю інформацію, отриману від менеджера з підбору персоналу, щоб потім уникнути плутанини. Скажімо, відведіть для кожної позиції окремий лист в блокноті. Або сформуйте таблицю в текстовому редакторі вашого комп'ютера, наприклад, з такими графами, як посада, організація, адреса, функціонал, графік роботи, примітки (в них можна відзначити важливі деталі, які допоможуть надалі відновити в пам'яті суть бесіди) і т. П .

Успішного працевлаштування!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru