Tuesday, January 13, 2015

Ключові переваги мобільних кандидатів

У сучасній ситуації, коли працевлаштуватися за фахом стає все складніше, серйозну перевагу отримують мобільні кандидати, готові зніматися з насиджених місць і їхати за гідними вакансіями в сусіднє місто.

Згідно зі статистичними даними криза і породжені ним проблеми підштовхнули здобувачів до пошуку нестандартних виходів із складної ситуації. Багато фахівців психологічно готові переїхати в інший регіон, якщо там буде затребуваний і гідно оцінений їх професіоналізм. На думку експертів, підвищення мобільності трудових ресурсів - одне з позитивних наслідків кризи.
Безвихідних ситуацій не буває!

У США регулярні переїзди з штату в штат в гонитві за кар'єрою вважаються нормою. За статистикою, типовий американець за своє життя змінює місце перебування десять разів. Для спадкоємців батьків-пілігримів загальноприйнятою є думка, що будинок там, де для тебе є робота.

Того, хто керується подібним девізом, навряд чи вдасться загнати в кут. Якщо ви не здалися, а сміливим маневром вийшли із, здавалося б, безнадійній ситуації, це обов'язково самим позитивним чином позначиться на вашій самооцінці, а значить, і на майбутньому просуванні по службових сходах.

Як показує практика, міняючи не просто роботу, а місце проживання, людина часто отримує нові можливості як в професійному, так і в особистому відношенні. Крім того, нерідко приїжджі серйозно виграють в зарплаті. Є чимало регіонів, куди варто відправитися за довгим рублем: райони, багаті корисними копалинами, Крайню Північ з його солідними надбавками, курортні міста, які потребують численному обслуговуючому персоналі, особливо в розпал сезону. Та хіба мало на карті географічних точок, де необхідні фахівці саме вашої кваліфікації!

Втім, не так-то просто разом змінити життєві декорації, особливо тому, хто вже немолодий, обтяжений сім'єю і не хоче ламати усталені стереотипи і відмовлятися від звичних умов ...
Перезавантаження

Головна проблема, яка підстерігає шукача кращої долі на чужині, лежить в області психології. Розлука з рідними, друзями і, як наслідок, початковий дефіцит спілкування, інший ритм життя - все це може негативним чином позначитися на душевному стані людини. Та й різниця в менталітеті нерідко ускладнює взаємини з новими колегами.

На психологічні труднощі часто накладається побутова невлаштованість на новому місці. Добре, якщо ваш переїзд підготувала приймаюча сторона, і немає потреби шукати житло, школу для сина чи дочки, вирішувати елементарні життєві проблеми. Як правило, на заробітки вирушає тільки один з подружжя, адже сімейній людині, що приймає рішення про переїзд, необхідно враховувати інтереси своєї другої половини і дітей.
Вахтовим методом

Робота в такому форматі допомагає протриматися в складні часи. Уявіть собі ситуацію: у місті закрилося підприємство, на якому було зайнято майже все працездатне місцеве населення. Як виживати людям, які втратили єдине джерело доходу? Вкрай ризиковано їхати в невідомість, не знаючи напевно, попадеться тобі порядний наймач або шахрай.

На щастя, завдяки спеціалізованим інтернет-ресурсів, друкованим виданням і територіальним центрам зайнятості громадяни можуть оперативно знайти інформацію про відповідні вакансії в інших районах та областях, зв'язатися з відділами кадрів зацікавили їх підприємств.
За завданням фірми

Відправитися в тривале відрядження за кілька тисяч кілометрів в повітове містечко піднімати нову філію, готувати місцеві кадри або виконувати інше відповідальне доручення шефа - самий щадний варіант релокації (внутрішньодержавна професійна міграція). В даному випадку благословив вас на трудові подвиги роботодавець зобов'язаний прийняти на себе всі витрати по переїзду, тобто забезпечити фінансами, вирішити проблему з проживанням і т. Д.

Плюсів у такого перебазування маса: є можливість далеко від конкурентної суєти головного офісу проявити себе, краще дізнатися нюанси виробництва, взяти участь у масштабних проектах, подивитися світ за казенний рахунок. Нерідко тривале відрядження стає каталізатором просування кар'єри.

Але якщо ви людина консервативна і найбільше цінуєте стабільність, то навряд чи варто йти на поводу навіть у дуже привабливих перспектив. Зрештою, за наявності таланту, високої працездатності можна досягти солідного положення і матеріального достатку навіть не покидаючи рідного міста. Хоча справедливості заради варто визнати, що така якість, як мобільність, неминуче буде набувати все більшу цінність на вітчизняному ринку праці.

Проте насамперед вирішите, чи треба міняти сформований коло спілкування і звичний уклад на повну невизначеність на чужині, особливо якщо за вдачею ви не дослідник і не першовідкривач.
Без хлестаковщини

Навіть у часи економічних катаклізмів справжні професіонали затребувані якщо і не в себе вдома, то в якомусь іншому місті вже точно. При правильно вибудуваної системі пошуку роботи успіх гарантований. Правда, бажано не перебільшувати в резюме свої можливості. Сам по собі дальній переїзд вже є серйозним стресом для людини, а якщо до цього ще додасться найжорстокіша виробнича перевантаження, викликана тим, що в офісі на новачка звалили непосильні для нього завдання, то недовго і зламатися.

Взагалі, дуже важливо зберігати адекватний погляд на себе і оточуючих. Людина, що вирішила щось кардинально змінити, нерідко перебуває у піднесеному настрої і в такому стані легко може переоцінити свої сили. Але рано чи пізно емоційний підйом пройде, і вам доведеться відповідати обраній ролі.
Потрібна робота!

Щоб знайти вакансію на іншому кінці країни, необхідно задіяти всі доступні ресурси: далеких родичів, шапкових приятелів, колишніх колег. Інтернет значно спростить вам завдання. Пам'ятайте тільки, що в ситуації, коли на зустріч з кадровиком доведеться відправлятися не на метро, а в літаку або на поїзді далекого прямування, треба проявляти максимальну обачність і не слід приймати поспішних рішень. До пропозицій сумнівних формуючий, що обіцяють золоті гори, а також різних посередників варто ставитися насторожено. Це універсальна порада будь-якому претендентові, але в разі працевлаштування далеко від дому він набуває принципового значення.

Звичайно, найкраще звернутися в хороше кадрове агентство. Такі організації надають своїм клієнтам серйозну допомогу в переговорах з потенційними роботодавцями. Перш ніж висмикнути людини в нове життя, рекрутер зобов'язаний перевірити історію виникнення вакансії, прозорість намірів компанії, її репутацію. Крім того, ведення переговорів через солідного посередника тільки додасть вам очок в очах майбутніх шефів.

Та ось тільки не всякий кандидат зацікавить респектабельний рекрутинговий холдинг, якщо він, наприклад, займається тільки елітним персоналом або працює лише по замовленнях корпоративних клієнтів VIP-рівня. Оплачувати ж послуги таких контор з власної кишені - задоволення не з дешевих.
Далека розвідка

Успішно влаштуватися на роботу в краю далекому можна і самостійно. Для цього, перш ніж купувати квиток до станції призначення, ретельно підготуйте собі плацдарм на новому місці. Якщо потенційний наймач вступив з вами в контакт по телефону або електронною поштою, постарайтеся заздалегідь обговорити з ним всі принципові питання. Зазвичай кадровики вітають такий серйозний підхід до працевлаштування з боку іногородніх кандидатів, тому сміливо цікавтеся, чи має намір компанія якимось чином допомогти вам з житлом, які ваші зарплатні та кар'єрні перспективи, чи буде укладено з вами повноцінний трудовий договір.

До речі, якщо наймач не може орендувати вам квартиру або надати гуртожиток, не біда. При сучасних технологіях ви цілком здатні зв'язатися по Інтернету з місцевою маклерської фірмою і домовитися про наймання відповідного житла в будь-якому іншому місті.

Вирушаючи в незнайоме місто, зберіть якомога більше відомостей про нього і про запрошує вас організації. Багато експертів вважають, що самостійно працевлаштуватися, перебуваючи за тисячі кілометрів від потенційних роботодавців, дуже складно, і радять взяти відгули, відпустки і з'їздити на кілька днів у вибраний населений пункт, щоб на місці оцінити обстановку, пройтися по магазинах, просто погуляти по вулицях і зрозуміти, чи подобається вам там. Заздалегідь домовтеся з декількома компаніями про інтерв'ю, щоб познайомитися з регіональною специфікою. Успіхів!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru