Tuesday, January 6, 2015

Як правильно шукати роботу?

Існує безліч публікацій на теми «Як правильно скласти резюме?» І «Як поводитися на співбесіді?», Але про те, як коректно організувати сам процес пошуку щоб він був максимально результативним і короткостроковим публікацій практично немає.

Про те, як грамотно підійти до процесу пошуку роботи розповідає директор з персоналу ТОВ «Комплекс Агромарс», Ольга Коновалова.

«Пошук роботи - справа клопітна, але при правильному підході, дає приємний результат, який позитивно відбивається на моральному і матеріальному стані здобувача. До питання необхідно підійти серйозно і конструктивно, оскільки від цього залежить розвиток кар'єри, матеріального становища і, можливо, подальша доля в цілому. Як і до будь-якої справи, приступаючи до пошуку, потрібно озброїтися позитивним настроєм, подивитися на зміну роботи як на початок нового і кращого етапу у Вашому житті.
З чого почати?

Отже, першочергове завдання, яке Ви повинні виконати, це сформулювати власне саму задачу. Відомо, що правильно поставлене завдання - це половина її успіху і скорочення вдвічі термінів виконання. Чітко пропишіть, на яку посаду Ви претендуєте, в якій компанії, на яку заробітну плату розраховуєте, які критерії важливі в майбутній роботі?

Визначаючи посаду, візьміть до уваги Ваші професійні якості, постарайтеся об'єктивно оцінити свої можливості, їх відповідність ринковим вимогам. Очікуваний рівень оплати повинен відповідати не тільки Вашим побажанням, але і зарплатах фахівців цього рівня на ринку праці. Потрібно розуміти, що бажають знайти хорошу роботу досить багато, а роботодавець зацікавлений в тому, щоб отримати хорошого фахівця за адекватні гроші. Приділіть особливу увагу вивченню опису вакансії, зокрема, розділ «вимоги до претендента». Якщо Ваші навички і знання не відповідають усім перерахованим пунктам, і Ви не можете їх придбати або вдосконалити в короткі терміни, не відправляйте резюме на таку вакансію. Якщо таких вимог не багато, одне або два, зателефонуйте і уточніть у HR-фахівця, чи можете Ви взяти участь у конкурсі, враховуючи відсутні знання.
Де шукати?

Після того, як зрозуміло, що шукати, прийде розуміння того, де це можна знайти. Важливість Інтернет-простору в процесі пошуку роботи складно переоцінити. Але не варто ігнорувати й інші носії інформації.

Що стосується джерел, то існує безліч спеціалізованих job-порталів, які містять в собі всілякі вакансії від різних компаній. Тут є спеціалізовані по сегментах ринку, рейтингові, цікаві, інформативні, ретранслятори вакансій рейтингових job-порталів та ін. Якщо Ви знаєте, в яких компаніях Ви б хотіли працювати, загляньте на їх сайти, HR-фахівці завжди розміщують інформацію про актуальні вакансії на сайті компанії. Якщо на сайті такої інформації немає, має сенс зателефонувати у відділ з підбору персоналу бажаної компанії і поцікавитися про наявність серед відкриті вакансії тієї, яка Вам потрібна.

На сьогоднішній день ринок праці пропонує послуги рекрутингових агентств, які також можуть допомогти підшукати необхідну роботу.
Крім загальноприйнятих джерел пошуку інформації про потенційну роботі, перспективними є професійні ком'юніті, де можна почерпнути останні новини профспрямування, познайомитися з потрібними людьми, отримати рекомендації у інших фахівців, дізнатися про вакантні позиції з перших вуст.
Відправляємо резюме

Резюме має бути в електронному вигляді і містить актуальну і оновлену інформацію про Вас. У переліку функціональних обов'язків можна писати тільки ті види робіт, які дійсно доводилося виконувати. Напишіть про своїх особистісних досягнення і про те, який внесок у розвиток колишнього роботодавця був зроблений Вами особисто.

У всьому світі, в тому числі і в Україні здобувачі практикують розміщення в CV фотографії. Це дійсно важливо. Фото повинно бути зроблено на нейтральному фоні (тобто не на пляжі і не в купальнику), включає особа (бажано без головного убору), виключає будь-які бурхливі емоції. Підійдіть відповідально до складання та оформлення резюме - адже це Ваша візитна картка, перше враження про Вас.
В умовах здорової конкуренції потрібно розуміти, що кількість претендентів у багато разів перевищує кількість вакантних місць. Звернути увагу на своє резюме можна за допомогою супровідного листа, в якому акцентується увага на потрібному досвіді, але не дублюється весь зміст пріатаченного файлу. Дзвонити і запитувати чи дійшло резюме - ознака нав'язливості й неввічливості. Не робіть цього.
Що далі?

Багато чого з того, що відбувається в житті, можна і потрібно сприймати як досвід. Тому кожне нове співбесіду дає нові знання і відточує Ваше майстерність. Наприкінці співбесіди постарайтеся позначити з менеджером з персоналу терміни, коли Вам дадуть відповідь, щоб не нудитися в довгому очікуванні дарма. Якщо Вам відмовили, цілком нормально запитати про свої помилки.

Велике значення мають особистісні якості. Професійні знання кандидата можуть повністю відповідати вимогам, але в конкурсі на посаду переможе людина менш компетентний, але володіє особистісними якостями, які вітаються в компанії. Будьте чесні і природні в спілкуванні з потенційним роботодавцем. Це або допоможе Вам отримати роботу, або вбереже від компанії, корпоративна культура якої не сумісна з Вашими життєвими цінностями.
Не варто затягувати пошук нової роботи надовго, тому як професійні навички можуть забуватися. Якщо бажану роботу все ж не вдається знайти достатньо довго, має сенс переглянути поставлену задачу, вимоги й очікування. Можливо, доведеться знизити планку. Не варто засмучуватися, адже Ви зростаєте і вдосконалюєтеся, тому робота Вашої мрії - це всього лише питання часу ».

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru