Tuesday, January 13, 2015

19 частих помилок при пошуку роботи

Пошук роботи - це теж робота. Як і для будь-якого виду діяльності слід докласти чимало зусиль, щоб досягти позитивного результату.

Але самі рекрутери визнають, що нерідко здобувачі здійснюють банальні, на перший погляд, помилки, уникнувши яких можна в рази збільшити шанс знайти роботу.
1. Погане резюме

Як не банально ... І це при тому, що в Інтернеті та інших джерелах можна знайти масу придатних (і не дуже) шаблонів резюме і рекомендацій по їх складанню. Однак неінформативні, безграмотні та інші «недорезюме» складають до 50% всіх резюме, що надходять в кадрові агентства! Рекрутери, перелопачують сотні резюме на день, підтвердять.

Порада: приділіть складанню резюме не менше 2-3 годин. Виберіть найкращий зразок, наприклад, цей. Виділяйте ключові слова, ваші досягнення і ваші переваги перед іншими кандидатами.
2. Пасивність при пошуку роботи

Ви розіслали резюме в десяток компаній і сидите, чекаєте дзвінка? Кому більше треба: вам - робота або їм - Ви? Навіть якщо ви класний спец, пам'ятайте, що на це місце ще десяток претендентів!

Порада: беріть ініціативу на себе, телефонуйте HR-менеджеру, телефонуйте потенційному керівникові, нагадуйте про себе, домагайтеся якнайшвидшої зустрічі. Швидкість має значення.
3. Несистемний підхід

Ви розмістили резюме в Інтернет, перегорнули газети і на цьому все? Не дочекаєтеся! Пам'ятайте, що половина вакансій в Інтернет і газетах - т. Зв. «Рекламні», для створення кадрового резерву, накопичення резюме.

Порада: використовуйте максимум шляхів пошуку. Поставтеся до пошуку роботи, як до справжньої роботи. Займайтеся цим системно кілька годин на день, ведіть облік контактів і т. Д.
4. Пасивність після співбесіди

Вам повідомили: «Ми вам днями передзвонимо». Не вірте. Це може тривати 2-3-4 тижні ... Невже вони так довго вибирають? Ні. Вони вже взяли на роботу більш спритного.

Порада: ініціюйте самі зворотний зв'язок з роботодавцем. Почніть із запитання: «Коли і кому я можу подзвонити, щоб дізнатися про ваше рішення і продовжити діалог?»
5. Спілкування тільки з менеджером з персоналу

У HR-а надто багато вакансій, щоб пам'ятати про всіх кандидатів і бути зацікавленим у ВАШОМУ працевлаштуванні. Його завдання - «закрити» вакансію і забути про неї. У вас, як у працівнику, може бути більше зацікавлений потенційний керівник.

Порада: виходьте безпосередньо на майбутнього начальника, він часто буває зацікавлений у посиленні свого відділу. Однак дійте акуратно, не впадаючи в іншу крайність, як у наступному пункті ...
6. Неповага до рекрутеру

Ви не прагнете надати позитивне враження на рекрутера, вважаючи його непотрібним посередником? Ігноруєте його, або демонструєте легке презирство? Даремно. Від нього іноді залежить Ваша подальша доля ...

Порада: поводьтеся з HR-ом так, щоб він став ваші союзником. Інакше ваше резюме опиниться в сміттєвому кошику.
7. Резюме як спам

Ви розсилаєте своє резюме на всі вакансії підряд, навіть якщо у вас не та або недостатня кваліфікація? Надія на авось і установка «дайте спробувати - я справлюся» - може спрацювати тільки на нижчих сходинках кар'єри. Резюме з явним невідповідністю вимогам, чітко викладеним у вакансії, дратують і забирають час рекрутерів. Відповідь на дзвінок рекрутера: «Я розсилав резюме на сотні різних вакансій, а у Вас якась, розкажіть?» Говорить про відсутність чіткої мети і вашої «всеїдності», що нині не в ціні.

Порада: поважайте чужу працю. Перш ніж відправляти резюме, переконайтеся, що ви за формальними навичкам - підходящий кандидат. І ведіть облік компаній і вакансій, куди Ви направляли резюме.
8. Ігнорування інтернет-етикету

Наприклад, назвати файл з резюме: «моє резюме», «я», «Льоша, резюме» або прізвиськом.

Або тільки дати посилання на своє віртуальне резюме, розміщене на job-сайті. Гей, ейчар, зайди, подивися і скачай ...

Порада: назвіть файл своїм ім'ям і додайте назву вакансії, наприклад: «Петров Микола, бухгалтер». Подумайте, як рекрутер зберігатиме (і знаходити потім!) Ваше резюме в базі даних, допоможіть йому, допоможіть собі не загубитися в тисячах резюме.
9. Небажання ходити на співбесіди

Так, і таке буває ... Буває, що розмовляючи з кандидатом, який вже 3 місяці «шукає роботу», дізнаєшся, що за весь цей час він відвідав всього 4-5 співбесід. І це за 3 місяці ?! Щоб швидко знайти хорошу роботу і мати вибір, ви повинні відвідувати по 2-3 співбесіди в день! А щоб отримати 10 запрошень на співбесіди, вам потрібно розіслати 100 резюме.

Порада: ходіть на співбесіди як на роботу. Якщо на роботу не візьмуть, так хоч потренуєтеся і нову інформацію про ринок отримаєте.
10. Запізнення на співбесіду

Найчастіше рекрутери запрошують на одну вакансію кілька кандидатів підряд, з інтервалом в 30-45 хвилин. Крім демонстрації непедантічності, своїм запізненням ви ще й ламаєте графік рекрутера. А його враження дорогого коштує. Запізнення на 20 і більше хвилин (тільки якщо ви не людина фрілансерской професії) - на 80% відмову.

Порада: краще приходьте раніше призначеного часу.
11. Відмова від тестів і опитувальників

Так, найчастіше HR- менеджери - випускники психологічних факультетів і люблять всі ці ігри з тестами. Але іноді тестування кандидатів є дійсно важливим і навіть обов'язковою вимогою роботодавця.

Раду. Навіть якщо ви скептично ставитеся до тестів, посміхніться і підтримайте гру. Зробіть все мовчки, акуратно і без зайвих запитань і жартів. Допоможіть тим самим рекрутеру прийняти рішення. Тоді ваші шанси 5050. А відмова від тестів викреслює вас зі списку кандидатів на 90%.
12. Завищені зарплатні та кар'єрні амбіції

Пам'ятайте: суперзірки не шукають роботу, вона знаходить їх сама. Якщо ви прислали нам резюме, значить, ви не суперзірка ...
Зараз не час задирати носа. Часто високі заявлені зарплати і красиво названі посади - тільки приманка для кандидатів, щоб мати більший вибір. І навпаки: непримітна на перший погляд посаду може дати Вам серйозний поштовх і швидке зростання.
Раду. Шукайте ширше, дивіться глибше, розглядайте перспективи.
1 3. Негатив про минуле місце роботи

Що не можна говорити про попередні місця роботи? А багато чого: про конфлікти, плітках, скандалах, поганому начальнику і нелюбові до нього, ледачих співробітниках ...
Порада: прочитайте пару статей, як відповідати на питання при прийомі на роботу.
14. Прихід на співбесіду в робочий час

Звичайно, це має значення, якщо ви працюєте в даний час. Що Ви сказали начальству про причину відлучки? Відпросився «в лікарню» або інші шкільні дурниці? Або «нічого не сказав, моєї відсутності ніхто не помітить ...». Іншими словами, Ви або обдурили керівника, або прогулюєте. Кому потрібен такий працівник?
Порада: ходіть на співбесіду в неробочий час або в обідню перерву. Так ви покажете лояльність до нинішнього роботодавцю і, швидше за все, до майбутнього. Альтернатива: якщо роботодавець знає про Ваш майбутній відхід, домовтеся з ним і майте хоч усне, але офіційний дозвіл.
15. Обман в резюме або на співбесіді

Тут не мається на увазі деяке перебільшення навиків або випинання досягнень. А написання того, чого немає і не було ...
Порада: чесність - найкраща політика, все таємне стає явним і т. П. Коли ви говорите правду, Вам не треба нічого пам'ятати ...
16. Неясна формулювання цілей

Банальні і загальні фрази в розділі резюме «Мета», як то: «Цікава робота з гідною заробітною платою», «Пошук цікавою, розвиваючої роботи з можливим кар'єрним та професійним ростом, яка буде достойно оплачена», «отримання вакантної посади з можливістю кар'єрного та фінансового зростання »і т. п. зустрічаються в кожному другому резюме і ніяк не позиціонують вас, як кандидата. Часто доводиться буквально кліщами витягати справжні цілі претендента і вписувати в резюме конкретні фрази: отримання такої-то посади в такий-то сфері з бажаним доходом таким-то. І перспективою такий-то ...
Порада: конкретизуйте свої цілі, уникайте штампів і пишномовних загальних фраз.
17. Зайва балакучість і зачіпання небажаних тем на співбесіді

Згадка подробиць особистого життя, стосунків у сім'ї, з товаришами по службі, нюансів здоров'я, питань релігії, політики і т. П. Бажання найближчим часом відкрити свій бізнес. Для жінок - швидка вагітність і пологи. Туманні відповіді на питання про мотиви звільнення з минулих місць роботи.
Порада: нічого зайвого, тільки бізнес. Принаймні, на першій співбесіді. Плюс трохи гумору ...
18. Погана самопрезентація

Невміння розкрити свої сильні сторони, пригадати досягнення, успіхи. Короткі односкладові відповіді, скутість, невпевненість. Невміння себе подати, «продати» ..

Небажання дати або «забування» телефонів рекомендують, колишніх керівників.

Порада: прочитайте, нарешті, 2-3 з тисяч статей в Інтернеті на тему «як успішно пройти співбесіду» і потренуйтеся.
19. Недоречні і неправильні питання з вашого боку

Наприклад:

    Чим займається ваша компанія?
    Коли мені піднімуть зарплату?
    Чи є у вас ще які-небудь вакансії крім цієї?
    Як швидко можна чекати підвищення на посаді?
    Не могли б мені підказати, який транспорт до вас їздить?
    Яке у вас виділено час на перекури?
    Якщо ви мене візьмете, можна мені буде почати роботу тижні через 3-4?

І самий неправильну відповідь на питання, чи є у Вас якісь питання ?, - «у мене немає питань» ...

Обізнаний - значить, озброєний. Враховуючи дані рекомендації можна уникнути типових помилок при пошуку роботи і вже на першій співбесіді залишити про свою кандидатуру найкращі враження, що, безсумнівно, збільшить шанси отримання бажаної посади.

Успіхів Вам у пошуку роботи!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru