Monday, December 15, 2014

Чи вигідна часта зміна роботи

В частій зміні роботи немає нічого поганого - людині властиво вибирати для себе найкраще. Але як це може відбитися на професійній діяльності, і як до такого кандидата можуть поставитися роботодавці?

Як правило часті зміни роботи відбуваються з двох основних причин: прагнення більше заробляти і бажання реалізуватися. Дуже часто роботодавці з недовірою ставляться до претендентів, які міняють місця роботи як рукавички - 2-3 рази на рік. Вважається, що мінімальним терміном роботи на одному місці є 1 рік.

Що роботодавці думають про співробітників, які часто змінюють роботу:

    ці люди схильні до конфліктів;
    їм швидко набридає те, чим вони займаються;
    вони талановиті - швидко досягають максимуму і бажають рухатися далі;
    вічні заздрісники, яким постійно здається, що краще там, де їх немає.

Причини мінливості легко можна дізнатися з резюме або під час співбесіди. І до цього треба ставитися дуже уважно. Наприклад, причиною частої зміни роботи може послужити необхідність знімання житла і пов'язані з цим проблеми: підвищення орендної плати - необхідність більш високої зарплати, переїзд в інше житло - транспортні проблеми. При цьому кандидат може бути дуже відповідальним і професійним співробітником. Тому здобувач повинен бути завжди готовий прокоментувати свої причини, якщо вони дійсно об'єктивні і це було необхідно, а не дозволяти роботодавцю робити власні здогадки.

Із ще більшим побоюванням роботодавці ставляться до кандидатів, які не просто часто міняли роботу, а разом з цим кардинально змінювали вид діяльності. Адже за короткий проміжок часу складно навіть увійти в курс справи компанії, не кажучи вже про навички нової професії.

Крім негативного ставлення роботодавців часта зміна роботи також несе в собі і фінансові втрати для кандидатів. В таких умовах дуже складно підвищити свою ринкову вартість. По-перше, роботодавець, боячись перспективи швидкого відходу співробітника з компанії, може знизити зарплату. По-друге, часта зміна роботи унеможливлює кар'єрне зростання та підвищення окладу за стаж.

Існують і винятки з правил, пов'язані зі специфікою діяльності людини. Як правило, це ті люди, робота яких залежить від того чи іншого проекту. Це можуть бути архітектори, керівники будівельних проектів, дизайнери.

Отже, плюси частої зміни роботи:

    можливість знайти кращу роботу і не зупинятися на досягнутому;
    отримання досвіду роботи в різних колективах;
    освоєння різних методик ведення бізнес-процесів;
    можливість визначити свою спеціалізацію.

Мінуси:

    упереджене або негативне ставлення роботодавця, якщо у кандидата не було об'єктивних причин для частої зміни роботи;
    труднощі в підвищенні своєї ринкової вартості;
    відсутність стабільності.

По можливості не варто перетворюватися в вічного шукача. Якщо ваша трудова переповнена записами, то у роботодавця може скластися враження, що ви людина непостійний і ненадійний. Пам'ятайте, що ви повинні завжди бути готові пояснити причини частої зміни роботи. Якщо ви налаштовані на кар'єрний і професійний ріст, то не варто йти працювати в маленькі компанії - шукайте місця, де ви зможете задовольнити свої амбіції. Також слід намагатися точно визначати свої цілі і вид діяльності, щоб знайти роботу, яку ви полюбите .

Сайт рекомендує претендентам, які часто міняли роботу, на співбесіді акцентувати увагу, насамперед, на своїх сильних сторонах. Адже набагато важливіше, що виграла компанія від діяльності фахівця, ніж кількість часу, який він там пропрацював.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru