Monday, December 15, 2014

Типові помилки під час випробувального терміну

Випробувальний термін - непростий період. Потрібно і зарекомендувати себе як хорошого, відповідального співробітника і зрозуміти, що являє собою компанія, в якій належить працювати.

Сайт підготував типові помилки, які роблять новачки під час випробувального терміну.
1. Правила гри

Слід якомога швидше вивчити особливості роботи в компанії та її корпоративну культуру. У деяких організаціях вільне спілкування на «ти», в інших більш суворе та офіційне. Десь затримуватися після роботи - загальноприйняте правило і т.п. Ви повинні не тільки дізнатися ці особливості, але і вирішити для себе наскільки вони вам підходять.
2. Одночасний пошук роботи

Якщо ви приступили до роботи не варто продовжувати ходити по співбесідах з метою знайти ще варіанти працевлаштування. Також не слід оновлювати або розміщувати своє резюме на сайтах з працевлаштування. HR-менеджер компанії з легкістю його виявить, до того ж це просто непорядно.
3. «У чужий монастир ...»

Кожен співробітник привносить в компанію якісь зміни і впливає на її роботу. Але не варто під час випробувального терміну критикувати якісь робочі процеси і надто відстоювати свою думку. Для цього будуть більш підходящі моменти.
4. Діяльність компанії

Ви можете справно виконувати свої обов'язки весь період випробувального терміну, але не брати безпосередню участь у діяльності компанії. Існують безліч організацій, які ведуть сумнівну, а часом і незаконну діяльність. Наприклад, збут прострочених продуктів харчування, мережевий маркетинг, телефонні консультації по прихованим завищеними тарифами і т.п. Чи хочете ви працювати в такій компанії? Вивчіть її діяльність перш, ніж підписувати трудовий договір.
5. Оформлення документів

Це дуже важливий етап під час випробувального терміну. При підписанні документів приділіть особливу увагу пунктам, що стосуються порядку виплата зарплат і премій, штрафів, соціальних гарантій, навчанню. Документи повинні бути підписані відразу. Якщо ви за цим не простежте, то не дивуйтеся, якщо після закінчення випробувального періоду вам не виплатять обіцяну заробітну плату - пред'явити вам буде нічого.
6. Поведінкові помилки

Не варто розбавляти робочий час соціальними мережами, постійними особистими дзвінками і перекурами, менше цікавтеся балаканиною на курилці, а більше уваги приділяйте роботі. Якщо у вас ще не обладнане робоче місце не вважайте, що робота вас поки не стосується. Не потрібно чекати, коли хтось вам все розповість і дасть завдання - проявляйте ініціативу самі. Тоді позитивне рішення про вашу кандидатуру не змусить себе чекати.


Проблеми, які виникають на початку роботи потрібно вирішувати шляхом переговорів, зайві емоції в цьому випадку будуть ні до чого. Потрібно зрозуміло формулювати свій погляд на проблеми та визначати шляхи їх вирішення, і тільки після цього проводити конструктивне обговорення з керівництвом. Щоб не стати жертвою недобросовісного роботодавця відповідально поставтеся до етапу оформлення документів. Пам'ятайте, що трудовий договір і наказ про прийом на роботу повинні бути підписані протягом трьох робочих днів, а відмітка у трудовій книжці повинна з'явитися протягом п'яти робочих днів.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини topkinozal.com topreferat.com.kz torrent-film.online torgaw.ru torrentino.su torrent-hdfilm.ru tolko-soft.ru touch4games.ru transport.krasnogorsk.online travelson.ru